Podem patir cremades de molts tipus diferents en el dia a dia. Ja sigui perquè ens cremem una mà amb una paella a la cuina, perquè se'ns vessi una tassa de cafè molt calent a un braç o perquè ens hàgim passat massa exposats al sol, una cremada cal atendre-la adequadament, a temps i amb productes que ens ajudin a millorar-la.

I afortunadament, tret que siguin molt greus, a casa podem alleujar les cremades gràcies a remeis casolans i sense necessitat d'anar a un centre hospitalari en la majoria dels casos. A continuació veurem alguns dels millors remeis, gràcies als quals podrem rebaixar el dolor, prevenir l'aparició d'infeccions i ajudar que la pell de la part afectada es recuperi com més aviat millor.

Aigua fresca

 

El primer que ha de fer quan pateix una petita cremada és deixar córrer aigua fresca, però no freda, sobre la zona de la cremada durant uns 20 minuts. Després cal rentar l'àrea cremada amb aigua i un sabó suau.

 

Draps frescos

 

Un drap net i humit col·locat sobre la zona de la cremada ajuda a alleujar el dolor i la inflor. Es pot aplicar el drap en intervals de 5 a 15 minuts. Cal tractar que no siguin massa freds perquè produir que s'irriti encara més la cremada.

Mel

 

La mel pot ajudar a curar una cremada lleu quan s'aplica sobre la zona cremada. Es tracta d'un producte natural antiinflamatori, antibacterià i antifúngic.

Mel

Cremes antibiòtiques

 

Els ungüents i cremes antibiòtics ajuden a prevenir infeccions. Aplica una pomada antibacteriana com a la cremada i cobreix amb una tireta o un drap estèril i no esponjós.

 

Àloe vera

 

L'àloe vera també rep el nom de planta cremada perquè pot ser en un lloc càlid sense rebre tot just aigua. Els estudis mostren evidència que l'àloe vera és efectiu en la curació de cremades de primer a segon grau. És antiinflamatori, promou la circulació i inhibeix el creixement de bacteris.

N'hi ha prou amb aplicar una capa de contingut d'àloe vera pres de la fulla d'una planta directament a l'àrea afectada. Si prefereixes comprar una crema d'àloe vera, assegura't que contingui un alt percentatge d'àloe vera. Així mateix, evita les que tenen additius, especialment si són colorants i perfums.

Àloe vera

No rebentar les butllofes

 

Encara que en ocasions vingui de gust accelerar el procés rebentant les butllofes, no s'ha de fer mai. Fer esclatar una butllofa pot provocar una infecció. Si et preocupen les butllofes que s'han format a causa de la cremada, el que cal fer és consultar un metge i abstenir-se de caure en la temptació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat