El Regne Unit ha batut aquest dimecres un nou rècord: 1.820 morts per Covid-19 en 24 hores. És la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia, ja que supera l'anterior pic de 1.610 defuncions de dimarts passat, que en total ja ha posat fi a la vida de 93.290 ciutadans del Regne Unit. 

En el nou informe del departament de Salut, també s'han registrat 38.905 nous casos de coronavirus. Tot i que les xifres són altes, es manté la tendència a la baixa des de principis d'any després de les dures restriccions vigents al país. No baixa tan ràpidament, però, el nombre de pacients infectats als hospitals. Amb 28.543 ingressos en els últims set dies, actualment hi ha més de 38.000 persones als llits hospitalaris del Regne Unit.

nhs covid cases uk

(D'esquerra a dreta) Gràfica de les persones que han donat positiu en un test de Covid-19; de les morts; i dels pacients admesos als hospitals. / Gov. UK

Avança la vacunació contra la Covid-19 al Regne Unit

Mentre les dades de defuncions continuen escalant al Regne Unit, el govern de Boris Johnson ha fet una passa més en el pla de vacunació contra la Covid-19. Aquest dimecres han començat a administrar dosis al grup 4: les persones de més de 70 anys i les persones clínicament vulnerables.

"Ara hem començat a vacunar als més de 70 anys i als clínicament extremadament vulnerables. Primer es donen vacunes als més vulnerables davant la Covid-19", Primer Ministre del Regne Unit. / Twitter

Tot i que la velocitat de vacunació creix al ritme esperat, la immunització de la població no és encara suficientment gran per a tenir un impacte en l'atenció hospitalària, que en aquests moments encara es troba en un estat crític. De fet, des del compte de Twitter del govern de Downing Street, han demanat que tothom es quedi a casa perquè el sistema sanitari públic encara està sota una gran pressió.

"El nostre programa de vacunes continua accelerant-se per protegir els més vulnerables. Però ara mateix el nostre NHS (sistema sanitari públic del Regne Unit) continua pressionat. Així que si us plau, quedeu-vos a casa".