L'ou no sempre ha tingut bona fama perquè se li ha atribuït que augmenta el colesterol, cosa que se sap des de fa temps que no és així realment. Però en tot cas, el que sí que es pot afirmar sense temor d'equivocar-se és que l'ou és un aliment perfecte per esmorzar diàriament.

Un ou sencer conté una important quantitat de vitamines, minerals, proteïnes d'alta qualitat, greixos saludables i altres micronutrients molt beneficiosos per a la nostra salut. En només una ració, aporta vitamina B12, vitamina B2, vitamina A, vitamina B5, seleni, calci, ferro, potassi, zinc, manganès, vitamina E i àcid fòlic, entre d'altres. I aporta només 77 calories.

El seu consum té un efecte mínim sobre els nivells de colesterol a la sang, tal com va quedar demostrat en aquest estudi que va dur a terme la Universitat de Harvard. De fet, millora el perfil lipídic perquè eleven el HDL, també conegut com a colesterol bo.

Esmorzar continentalEl consum d'ou millora els nivells del colesterol bo

Tampoc no existeix cap associació entre menjar ous diàriament i patir un risc més gran de patir una malaltia cardíaca, com es va demostrar en aquesta investigació que van dur a terme a la Universitat Huazhong de Ciència i Tecnologia de la Xina. En canvi, sí que ha quedat provat que consumir ous redueix la resistència a la insulina, un dels factors que augmenta notablement el risc de patir diabetis, com va reflectir aquest altre estudi de la Universitat de Connecticut als Estats Units.

Els ous són un aliment també perfecte per al nostre cervell perquè contenen turó, un nutrient essencial necessari per sintetitzar el neurotransmissor d'acetilcolina involucrat en moltes funcions, entre elles la memòria i la intel·ligència. A més, prevé el deteriorament cognitiu, com van concloure experts de la Universitat de Boston que van analitzar la relació entre el consum de turó en la dieta, la funció cognitiva i la morfologia cerebral en un grup de persones sanes.

Esmorzar completLa ingesta diària d'ous beneficia el funcionament d'un òrgan tan important com el cervell

Finalment, l'ou aporta aminoàcids essencials per estimular la fabricació al nostre cos de les principals proteïnes que formen el suport de les nostres estructures musculoesquelètiques, de la nostra pell o dels nostres òrgans.

En definitiva, si veritablement es pot parlar d'un superaliment, sens dubte l'ou és un dels més ferms candidats. La seva ingesta al matí permet començar el dia amb una aportació de nutrients i d'energia ideals que serviran d'aportació al cos durant les llargues jornades a què ens sotmetem diàriament.