Un equip internacional de 13 experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) comença aquest dijous a Wuhan la missió sobre el terreny per investigar l'origen del coronavirus, una vegada que acabi la quarantena de 14 dies que han passat en un hotel de la ciutat.

Una missió complicada, esquitxada pels retards i enfrontaments entre la Xina i els EUA, però que pot ser clau per investigar, de manera independent, com es van originar els primers casos coneguts del coronavirus que continuar provocant milers de contagis al dia. 

Com es durà a terme?

Els investigadors s'entrevistaran amb persones d'instituts de recerca, hospitals i el mercat de productes i animals relacionats amb el brot inicial que es va produir a finals de desembre del 2019. Les seves investigacions, però, es basen en proves proporcionades per funcionaris xinesos. 

Però el camí fins aquí ha estat llarg. Mesos de negociació, problemes amb els permisos d'entrada i finalment quarantena. Però els investigadors ja tenien ganes de sortir al carrer i començar amb la seva feina. De fet, la viròloga Marion Koopmans va fer un tuit amb la previsió del temps per als pròxims dies amb el text "nova fase, noves prioritats". A més, també va manifestar les ganes de "respirar aire fresc"

Peter Daszak, un altre membre de l'equip de l'OMS per investigar els orígens del coronavirus també tenia ganes d'abandonar la seva habitació d'hotel on feia exercici, dormia, treballava i intentava seguir l'actualitat. De fet, ell mateix ha exposat a les xarxes que estava "una mica trist" per dir 'adéu' al seu gimnàs i la seva oficina de les últimes dues setmanes. 

Amb una menció especial per a la seva "cuina" i "bar". I fins i tot, la bossa de brossa amb residus infecciosos. "Sorprenentment fàcil de fer 14 dies de quarantena", detallava, per la càrrega de treball i el "bon hotel" on l'han hagut de passar. 

 

Imatge principal: una persona dins d'un EPI de protecció davant del coronavirus a Wuhan / Efe