El govern dels Països Baixos ha decretat un confinament total fins al pròxim 19 de gener. El primer ministre del país, Mark Rutte, ha pronunciat aquest dilluns un discurs a la nació, en el qual ha anunciat el tancament de guarderies, escoles i instituts, així com de tota l'activitat no essencial, la qual cosa inclou comerços, gimnasos, prostíbuls i museus.

A més, les professions que no siguin de contacte mèdic i no permetin el teletreball hauran de cessar fins al gener, la qual cosa inclou perruquers, massatgistes o tatuadors. Des del març passat, aquest és el confinament més rígid que s'ha aplicat al país.

En les últimes jornades, el número d'encomanats de coronavirus s'ha disparat al país assolint els deu mil diaris. Precisament, amb l'ànim de frenar la propagació de la pandèmia, s'implementa aquest confinament que Rutte ha confirmat que s'aplica de forma immediata i durant cinc setmanes. La urgència de les mesures es deu també al temor que empitjorin les dades de contagis amb els veïns alemanys travessant la frontera a la recerca de botigues obertes per a les seves compres nadalenques, ja que el govern de Berlín va decretar el tancament dels comerços no essencials durant el Nadal.

Països Baixos entra en confinament total fins al 19 de generEls Països Baixos entren en confinament / EFE

Celebracions nadalenques

A més, Rutte ha demanat a la població que redueixi les seves sortides, que es confini, que eviti viatjar a l'estranger fins al març, així com que limiti el nombre de convidats a casa a un màxim de dues persones, una restricció que també s'aplica en exteriors.

No obstant això, aquestes severes mesures es relaxaran durant els dies de Nadal. Així doncs, el 24, 25 i 26 de desembre es podrà rebre a un màxim de tres visites per dia a casa, com en l'actualitat, quedant exclosos del còmput els nens de fins a dotze anys.

Aquestes mesures reforcen les restriccions actuals, vigents des d'octubre com a "confinament parcial", que incloïa una prohibició d'atendre clients dins del local als bars i restaurants -es permet el servei a domicili-, així com l'ús de la màscara obligatori des de l'1 de desembre.