Les dades epidemiològiques a Catalunya no deixen de pujar i la possibilitat d'adoptar més mesures per prevenir la propagació del virus està sobre la taula de les administracions. N'hi ha que recomanen restringir l'oci nocturn, modificar horaris d'obertura de la restauració o fer passes enrere en el desconfinament. L'últim a expressar les seves recomanacions per fer front a la cinquena onada ha estat el metge i epidemiòleg Oriol Mitjà

A través de les seves xarxes socials Mitjà ha opinat que cal recuperar la mascareta, en especial davant del que ha qualificat de "situació d'alt risc". La possibilitat de fer passes enrere en l'ús de la mascareta ja la va insinuar Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, aquest dilluns. Cabezas va recordar que no pot ordenar la recuperació de la mascareta, només pot recomanar-ne l'ús

TUIT mitjà mascareta

Mitjà també ha advocat per facilitar l'accés als tests d'antígens, els quals considera que haurien d'estar disponibles a les farmàcies. Si bé aquesta mena de tests ja estan disponibles a les farmàcies, cal una recepta per adquirir-ne un. Facilitar l'accés a aquests tests faria més senzill demanar-ne "per a festivals, discoteques, grups de viatges i qualsevol altra activitat en grup", com demana l'epidemiòleg.

Preocupació pel futur 

Les dades diàries sobre la situació de la Covid no auguren un futur tranquil i això ho veu també Mitjà. El doctor ha advertit que "si no es fa res, el nombre de casos continuarà pujant, i es multiplicarà per 2,5 cada 5 dies". Per pal·liar aquesta situació ha insistit que "es generalitzi l'ús del test d'antigen en situacions de risc" o "caldrà restablir restriccions".

Fa dies que Mitjà expressa a les xarxes la seva preocupació per l'augment de contagis i per l'ansietat col·lectiva per tornar a la normalitat. "No n'aprenem", va sentenciar fa uns dies a Twitter, fent referència a com, fins i tot, els seus companys de professió feien cas omís de les mesures de seguretat i assistien a discoteques sense test d'antígens. 

TUIT MITJÀ

La preocupació per l'augment de contagis és compartida per les administracions sanitàries, les quals valoren noves estratègies i mesures davant de la cinquena onada del virus. Tant el Ministeri de Sanitat com la Conselleria de Salut coincideixen en les seves prioritats: administrar la segona dosi als majors de 40. Carmen Cabezas ja va advertir ahir que d’ara endavant es prioritzarà administrar les segones dosis a la població catalana.

 

Imatge principal: Oriol Mitjà en una intervenció a l'Observatori Epidemiològic / ACN