L'oci nocturn vol obrir els seus locals sense limitacions horàries un cop decaigui l'estat d'alarma el 9 de maig. La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon), el Gremi de Discoteques de Barcelona i l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Assac) han demanat al Govern que reclami al Consell Interterritorial de Salut la modificació de l'acord adoptat el 14 d'agost del 2020, que ordenava el tancament de discoteques, sales de ball i de festa.

Des de Fecalon insisteixen en la urgència d'establir plans d'obertura dels establiments i que es faci una previsió sobre l'ampliació d'horaris per "organitzar calendaris d'activitats i la reincorporació de la plantilla laboral". Consideren que la reobertura del sector és "fonamental" per evitar la proliferació de botellons i festes il·legals. "O donem una oferta controlada amb sistemes segurs o l'edat dels contagiats anirà baixant, més que mai és necessari un oci amb mesures de seguretat", apunta el secretari general de l'entitat, Fernando Martínez.

Punt d'inflexió

El secretari general del Gremi de Discoteques i president d'España de Noche, Ramón Mas, reivindica per la seva banda que la fi de l'estat d'alarma sigui "el punt d'inflexió" per a la recuperació dels "11.567 locals d'oci que han sobreviscut i que fa més de tretze mesos que estan tancats per imperatiu legal, patint pèrdues de fins a 800 euros diaris".

Lluís Torrents, president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya, recorda les experiències d'èxit de concerts massius, com el de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi de Barcelona, que va comptar amb 5.000 persones, i assenyala que "obre una via" per tornar a usar les pistes de ball amb mesures sanitàries.

Denuncien, a més, que són l'únic sector que no té aprovat el pla de represa, malgrat els esforços per implantar mesures "molt més estrictes que qualsevol altre", amb tests d'antígens, codis QR i una aplicació digital de registre. 

 

Foto principal, detall d'un local d'oci nocturn tancat / ACN