Els virus muten. Una bona prova és la variant delta del coronavirus. L'altra, és la que es va identificar al maig a Sud-àfrica, que ja s'ha estès a les nou províncies del país i a vuit països de l'Àfrica, Europa, Àsia i Oceania. Una variant, la beta, que preocupa la comunitat científica, ja que presenta una combinació de mutacions que podrien fer-la molt contagiosa i, fins i tot, resistent als anticossos d'altres versions del coronavirus.

Ara, però, l'atenció se centra en una nova variant que preocupa a les autoritats sanitàries. La nova variant del coronavirus, coneguda com a Mu, ha estat ja designada com una variant d'interès per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La variant Mu o B.1.621, s'ha identificat per primera vegada a Colòmbia i s'han registrat casos a l'Amèrica Llatina i Europa. 

Què diu l'OMS?

En el seu butlletí setmanal sobre la pandèmia, l'OMS ha constatat que la variant té moltes mutacions que suggereixen que podrien ser més resistents a les vacunes, com va ser el cas de la beta, però encara es necessitarien més estudis per examinar aquest fet més a fons. 

"Des de la seva primera identificació a Colòmbia el gener del 2021, hi ha hagut alguns informes esporàdics de casos de la variant Mu i s'han reportat alguns brots més grans en altres països. 

"Tot i la prevalença global de la variant Mu entre els casos seqüenciats ha disminuït i actualment està per sota del 0,1%, la prevalença a Colòmbia (39%) i Equador (13%) ha augmentat constantment", han destacat des de la mateixa organització. 

"L'epidemiologia de la variant Mu a Amèrica Llatina, particularment amb la circulació al mateix temps de la variant delta, serà monitorada per tal de detectar canvis", han constatat.

Les variants que preocupen

L'OMS té en el seu radar quatre variants de coronavirus preocupants. La variant alfa, registrada per primera vegada a Kent, i detectada ja en 193 països, la beta, en 141, la gamma, en 91 i la delta, en 170 països.

Així, la Mu es confirma com la cinquena variant d'interès per a l'OMS.

 

 

Imatge principal: coronavirus ampliat / Flickr Niaid