Primer dia en moltes setmanes que els nous contagis per coronavirus són menys de 600, és a dir, per sota de 1.000 casos diaris. En total, segons les dades que ha facilitat aquest dilluns el Departament de Salut, s'han registrat 561 casos nous en les últimes 24 hores, i ja en són 340.900 des de l'inici de la pandèmia. Aquest diumenge es van detectar 1.162 nous infectats. Les dades, però, cal agafar-les amb pinces perquè són just després del cap de setmana i es realitzen menys proves. Pel que fa al nombre de morts, s'han notificat 36 noves víctimes mortals –ahir n'hi va haver 33–, i la xifra total ja s'eleva fins als 15.866.

Tot i les xifres, l'índex de contagi pateix un altre repunt, i puja fins al 0,78 –ahir se situava en 0,77–. És a dir, cada 100 persones en contagien 78. Pel que fa al risc de rebrot, ha passat del 203 d'ahir al 196 d'avui.

L'evolució dels ingressos als centres hospitalaris i a l'UCI és el que més preocupa a les autoritats sanitàries, ja que encara segueix molt estressat. Així, doncs, els ingressos hospitalaris i el nombre de pacients a l'UCI són dades clau per veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya. Pel que fa als nous ingressos, també augmenten. Salut n'ha notificat un total de 1.752, 60 casos més que ahir. Els pacients d'UCI, però, baixen. Dels 461 d'ahir als 458 d'avui, 3 menys.  

Cribratges massius arreu del territori

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya, la setmana que ve es durà a terme un cribratge intensiu a la ciutat de Figueres. Aquesta setmana s’han fet els primers cribratges intensius a la Regió Sanitària de Girona, als municipis d’Olot i Banyoles.

Salut ha triat Figueres per l’alta incidència que encara hi ha actualment. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 316 i s’han detectat 77 casos positius. Un 7,46% de les proves fetes (siguin tests d'antígens ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 707 i es van detectar 139 positius.

Tallar contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

 

 

Imatge principal: test de coronavirus a Banyoles durant la nova campanya de cribratges massius de Salut / ACN