El nou campus de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona costarà, com a mínim 276 milions d'euros, repartits en diferents construccions i actuacions. Estarà llest, com a mínim, el 2028, segons destaca Europa Pressperò s'anirà inaugurant per fases. En una roda de premsa d'aquest dijous, just davant de les obres, el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha dit que la renovació "és una transformació molt ambiciosa en un dels vaixells insígnia" de la xarxa sanitària catalana: per exemple, hi haurà nous edificis per l'activitat ambulatòria unificada (a la Teixonera, a l'altra banda de la Ronda de Dalt) i per a la farmàcia, urgències i logística, i s'ordenarà l'espai perquè els veïns creuin el campus.

Argimon ha dit que voldria que la transformació fos ràpida, concretament que es fes "a una velocitat encara és ràpida" que la que s'està fent. En aquest sentit, ha posat de manifest els Pressupostos de la Generalitat, i creu que tant els del 2022 i els dels pròxims anys podran permetre aquesta ampliació. 

"Passem del que era una primera idea a fets i realitats", ha destacat el conseller. En aquest sentit, ja destacat que "volem estar al capdavant d'Europa i del món, no només de Catalunya o Barcelona". D'aquesta manera, ha insistit que "obrir-se al barri és molt important".

El gerent del Vall d'Hebron, el doctor Albert Salazar, ha destacat que aquestes reformes dels edificis actuals i dels nous edificis "no només queden tancats amb aquest recinte, sinó que coopera amb el territori". Una cooperació que ja s'ha vist durant la pandèmia. "Cooperació amb entitats de salut que estan en aquesta part nord del territori, com l'Hospital de Sant Rafael o el Parc Sanitari Pere Virgili".

Canvi d'ubicació de l'ambulatori

Amb aquests canvis i nous edificis, l'activitat ambulatòria d'adults de Vall d'Hebron es traslladarà a l'altra banda de la Ronda de Dalt en el marc de la transformació del campus hospitalari. El nou edifici, d'uns 36.640 m² i una inversió prevista d'uns 70 milions d'euros, s'alçarà sobre la llosa que cobreix les cotxeres de la L3 del Metro, al barri de La Teixonera. Tal com han destacat el projecte és una peça clau de la transformació perquè permetrà ordenar el campus. Es preveu que sigui una realitat el 2024 o 2025, destaca l'ACN.

Una altra de les actuacions destacades, aquesta encara en fase de redacció, és l'Edifici de Farmàcia, Urgències i Logístic (FUL). La idea és que centralitzi les urgències no pediàtriques i que, amb un entramat soterrani, connecti l'Hospital General amb Traumatologia, destaca la mateixa agència.

En aquest sentit, Salazar ha detallat que la intenció és unificar les urgències de trauma i les generals. "Servirà per emergències mèdiques o infarts".

 

 

Imatge principal: obres del nou Vall d'Hebron / ACN