Un nen del casal del Club Tennis Cassà de Cassà de la Selva (Girona) ha donat positiu per Covid-19 i una dotzena de persones, entre companys de l'infant infectat i monitors, s'han hagut d'aïllar de manera preventiva. Aquesta mesura serà de 15 dies i afecta a tots els membres del grup de convivència de l'usuari infectat dins del casal.

El cas es va fer públic aquest dimecres des de la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut de l'Ajuntament de Cassà de la Selva, i es va comunicar la situació a l'entitat, als usuaris i als alcaldes dels municipis veïns, ja que el mateix infant afectat i altres usuaris són de diferents pobles de la zona.

El casal continua

Segons ha informat l'alcalde de Cassà, Robert Mundet, la situació es va donar a conèixer immediatament a l’Agència de Salut Pública, l'àrea d’epidemiologia que gestiona la pandèmia per poder prendre les accions necessàries al respecte."Tot i la situació, no se’ns ha demanat ni obligat a tancar el casal", han anunciat des de l'Ajuntament.

Segons Salut Pública, s’han complert les recomanacions necessàries pel bon desenvolupament del casal. Asseguren que, com el grup de convivència de l'infant infectat no ha estat en contacte amb altres usuaris, no és necessari prendre mesures més dràstiques. Per això, des de l'Ajuntament de Cassà, demanen tranquil·litat a la resta d’usuaris perquè puguin continuar les activitats programades del casal amb total normalitat.

Extremar les precaucions

Des de l'Ajuntament de Cassà de la Seva, demanen responsabilitat i prudència a tots els veïns per evitar contagis. "Cal prendre consciència que el relaxament, obertament manifestat per una part de la població, no ajuda a lluitar contra aquesta situació sanitària tan complicada", han explicat, demanant que es segueixin totes les mesures de protecció.

MASCARETA BARCELONA gent turisme passeig centre coronavirus - Europa PresS

Gent amb mascareta a Barcelona. / Europa Press

Precisament partir d'aquest dijous, l'ús de la mascareta passa a ser obligatori en la via pública, en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat obert al públic. "Les mascaretes són una mesura de protecció addicional, sempre que s’utilitzin correctament, però no substitueixen les mesures de prevenció més efectives: la distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüent", recorden des de l'Ajuntament. Durant les últimes 24 hores, Catalunya ha registrat 482 casos per contagi, el doble que ahir.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat