Lleida ha registrat la primera defunció vinculada al rebrot de coronavirus que va obligar a fer efectiva la mesura de confinament perimetral dissabte passat a la comarca del Segrià. Correspon a un pacient que va ingressar fa menys d'una setmana a la unitat de crítics d'un dels centres hospitalaris o centre sociosanitari de la regió sanitària, segons ha informat aquest dijous al migdia el Departament de Salut. 

Augment de positius i més de 80 ingressats

Amb aquesta defunció, la comarca del Segrià ha sumat 46 nous positius per Covid-19 respecte a l'últim balanç i acumula 2.694 casos des de l'inici de la pandèmia, 341 dels quals en residències. El Segrià no registrava cap mort per Covid-19 des del 22 de juny. Del total de 137 morts, 76 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 54 en residències, quatre en domicilis i tres no classificats. 

Actualment hi ha onze persones ingressades a les UCI dels hospitals lleidatans, d'un total de 82, segons ha informat el Departament de Salut. D'aquests ingressats, 6 són a l'UCI de l'Arnau de Vilanova, on hi ha 44 pacients més ingressats a planta, i 5 a l'UCI de l'Hospital Santa Maria. El nombre d'ingressos a les UCI ha augmentat en 2. En altres centres de la regió hi ha 27 persones més ingressades amb coronavirus. D'altra banda, des del dia 1 de juliol, el nombre d'altes acumulades a l'Arnau de Vilanova és de 30 persones, mentre que al Santa Maria no n'hi ha hagut cap. 

Pel que fa a la retrospectiva de casos, 18 dels que s'han informat avui corresponen al 8 de juliol, 27 al 7 de juliol, i 45 al 6 de juliol. Des que es va decretar el confinament perimetral de la comarca, dissabte passat, s'han registrat un total de 220 nous positius. El pic de casos declarats en un dia es manté en divendres 3 de juliol, amb 134.

 

A les residències del Segrià es mantenen fins aquest dijous un total de 341 positius. L'últim dia que se'n va detectar un va ser dissabte 4 de juliol, amb nou casos.

Augment exponencial de casos a Catalunya

L'augment de casos des d'ahir es percep especialment a la comarca del Segrià. Tot i que Lleida és la tercera regió sanitària que ha registrat un increment més gran de casos —per darrere Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana sud— és la primera que té un augment de les dades de casos nous per densitat de població.

De fet, la xifra de contagis a Catalunya ha augmentat exponencialment en 24 hores. Si ahir els casos totals testats eren 73.885, aquest dijous el Departament de Salut n'ha notificat un total de 74.367, la qual cosa representa un augment de 482. Dit d'una altra manera, el nombre de nous casos s'ha doblat respecte d'ahir. D'aquests, la meitat s'han registrat a Barcelona ciutat (212 positius).

Dels 482 notificats avui i fixant-nos en les dades retrospectives, n'hi ha 79 de dimecres, 187 de dimarts i 152 de dilluns.