Una nena d'onze anys amb coronavirus i sense patologies prèvies ha mort aquest dilluns al matí a l'Hospital Joan XIII de Tarragona. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, la menor va ser ingressada la matinada de dilluns a dimarts procedent de Tortosa davant de les complicacions del seu estat de salut en patir un abdomen agut, malaltia que podria ser causada per la covid-19. Finalment aquest abdomen agut ha acabat desenvolupant una isquèmia intestinal i una perforació gàstrica.

Segons el mateix diari, les complicacions que ha sofert la menor son més freqüents en els nens que en els adults que pateixen el coronavirus, tot i que també es tracta d'una complicació molt poc habitual. És per això que l'hospital realitzarà l'autòpsia a la nena per determinar exactament que ha provocat la seva mort.

Una de les possibles causes de la mort de la menor podria ser el coronavirus, tot i que el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha volgut ser prudent aquesta i ha assegurat que encara no es pot determinar si la mort ha estat provocada per la covid-19.

Les primeres hipòtesis dels investigadors, a falta de l'autòpsia, és que la mort de la nena ha estat provocada per una síndrome similar a la de Kawasaki. Aquesta idea neix d'un estudi de l'Imperial College de Londres que es va presentar a principis de juny i que assegurava que hi ha una nova malaltia inflamatòria, anomenada Síndrome Multisistèmic Inflamatori Pediàtric, desenvolupada per nens afectats de covid com a resposta immunitària al coronavirus.