Un dubte plantejat per l'actor David Selvas ens ha fet conèixer millor els tests d'antígens a través de les explicacions de l'epidemiòleg Oriol Mitjà. A través de Twitter, Selvas ha plantejat el següent: "Tres setmanes, 15 persones ens vam anar a fer els antígens per haver estat en contacte amb un positiu, ningú tenia símptomes, i tots vam donar negatiu. Però al llarg dels següents deu dies, deu de nosaltres hem acabat positius. Els antígens són fiables? No ho sé".

Mitjà respon donant importància als dies en què es fa el test: "Hi ha dues qüestions diferents, una és com de bo és el test d'antígens comparat amb la PCR, i la segona és en quin moment s'ha de fer cada prova. El d'antígens es pot fer en casos de contactes o en persones asimptomàtiques no exposades. En casos que dona positiu, és un positiu segur. En asimptomàtics, si dona negatiu és negatiu segur i si dona positiu, s'ha de confirmar amb PCR. Quan fer-la? Si tens símptomes perquè ets un cas o si ets un contacte. I en els contactes es pot fer en dos períodes: en els dies 1 a 5, el contacte té molt poquet virus i segur que fins i tot amb PCR pot ser negativa. En el desè dia sí que és determinant el que et surti. L'altra situació és asimptomàtics i es pot fer en qualsevol situació, sobretot si fa una activitat en què té risc de contagiar".

Selvas ha agraït l'elaborada resposta de Mitjà, fins i tot, a través d'un vídeo: "Moltes gràcies, Oriol Mitjà, per l'explicació. En cas d'haver-ho sabut abans, ens hauríem estalviat els 735 euros que vam pagar per les quinze proves d'antígens que ens vam fer i perquè en una empresa teatral, ara que els teatres estan tancats, és una despesa bastant inassumible". 

Els tests d'antígens són la darrera arma contra el coronavirus. Des de la revista The Lancet, el seu director Richard Horton assegura que s'han de distribuir de forma massiva a la població perquè fan guanyar temps. Des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona demanen poder subministrar-los i legalitzar algunes de les múltiples marques que reben per no afavorir el mercat il·legal. També la coordinació amb l'administració perquè es faci a través d'un control i la supervisió d'un sanitari.