La Comissió de Salut Pública ha decidit aquest dimarts que els militars de les Forces Armades de l'estat espanyol formin part del pròxim grup de vacunació. La Comissió ha decidit avui que, després que els professionals sanitaris i sociosanitaris de segona línia rebin la vacuna anti-Covid, se subministrarà la primera dosi d'AstraZeneca a docents d'educació primària, bombers, policies, personal d'emergències i també a militars, de fins a 55 anys

Es canvia així l'estratègia de vacunació inicial, i a mesura que es vagin vacunant les persones de més de 80 anys amb les dosis de Pfizer, també ho rebran els treballadors considerats essencials. Aquesta mateixa Comissió va aprovar la setmana passada que la vacuna d'AstraZeneca s'administrés únicament a persones d'entre 18 i 55 anys, mentre que les persones més grans rebran les de Pzifer i Moderna.

Nous col·lectius de treballadors essencials seran vacunats amb AstraZeneca

Després dels grups prioritaris que ja estan rebent les dosis de les vacunes que han arribat a Espanya fins al moment, com el personal sanitari i sociosanitari de primera línia i residents i personal de centres de gent gran, la Comissió també va acordar dimarts passat que les primeres dosis d'AstraZeneca fossin per a la resta de personal sanitari i sociosanitarari.

A la reunió d'aquest dimarts, s'ha establert un nou subgrup dins del personal sanitari i socisanitari que contempla als col·lectius en funció del risc d'exposició de l'activitat laboral. Així, dins del Grup 3, s'estableix un subgrup 3B que, entre altres, inclou:

  • Fisioterapeutes
  • Terapeutes ocupacionals
  • Personal d'oficines de farmàcia
  • Medicina legal
  • Serveis d'ajuda a domicili
  • Centres de menors i de centres de dia
  • També s'inclou als treballadors d'Institucions Penitenciàries.

Així mateix, s'ha definit el Grup 6, que contempla col·lectius amb una funció essencial per a la societat en què s'inclou a Forces i Cossos de Seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policies Locals), personal d'emergències com els bombers, així com membres de les Forces Armades. En aquest grup també inclou docents i personal d'educació infantil i necessitats educatives especials, i docents de primària i secundària.

Quatre milions de dosis anti-Covid

Espanya rebrà aquest mes uns quatre milions de dosis de les tres vacunes contra la Covid-19 autoritzades fins al moment per l'Agència Europea del Medicament, que permetran immunitzar a dos milions de persones, al voltant del 4 % a l'estat espanyol.

En concret, arribaran fins a 1.810.575 dosis de la vacuna AstraZeneca, així com 1.779.579 de la vacuna de Pfizer/BioNTech - a les quals se sumarà una altra partida de 2.750.040 en març - i fins a 412.000 dosis de la immunització de Moderna.

Sanitat espera que al voltant dels mesos de març i abril hi hagi un increment "molt important" de les dosis disponibles a Espanya. La previsió amb què treballa l'Executiu és la d'arribar a l'estiu amb el 70 per cent de la població espanyola immunitzada, més de 33 milions de persones.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat