El Gran Teatre Liceu ha anunciat aquest dilluns a les seves xarxes socials que suspèn les funcions que tenia programades de la La Traviata pel pròxim 8 i 9 de desembre perquè no poden obrir amb un aforament del 50% arran de les mesures restrictives decretades per la Generalitat per frenar la pandèmia de coronavirus

Arran de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, el Govern va implementar una sèrie de mesures restrictives entre les quals s'incloïa el tancament de les activitats culturals. Ara bé, aquestes van poder tornar a obrir fa quinze dies amb un aforament limitat del 30% en espais interiors. Llavors, la Generalitat va presentar un pla per anar reobrint a poc a poc tots els sectors. A més, es preveia que aquest dilluns es passés a una nova fase en la qual els espectacles podrien comptar amb un aforament del 50%. Ara bé, el Govern va anunciar recentment que les dades epidemiològiques no ho permetien.

En aquest context, la direcció del teatre va comunicar ahir que, si la Generalitat no els permetia obrir amb un aforament del 50% suspendria els espectacles previstos per aquest mes de desembre, entre ells La Traviata. Finalment, així ha estat. Ara bé, des del Liceu, han manifestat que confien que "aquesta mesura sigui revisable a meitat de setmana" alhora que esperen que hi hagi "una revisió del pla específic per part del Procicat".

Principi de prudència

Hores abans de prendre aquesta decisió, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assenyalat que, de moment, no es contempla ampliar el topall de 500 espectadors per al Gran Teatre del Liceu i que, això, està "a l'espera de l'evolució dels indicadors epidemiològics".

A més, ha recordat que el Govern va decretar prorrogar el tram 1 acord un principi de  "prudència", després que els indicadors de la Covid-19, especialment la velocitat de propagació (Rt), empitjoressin en els darrers dies.

En canvi, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest matí en una entrevista a Ràdio4, que es mostren favorables a modificar el topall de públic del Liceu. Per això, ha assegurat, estan treballant a escala tècnica en el Procicat, una decisió que es donarà a conèixer en els propers dies.