Israel torna a tancar les fronteres a tots els estrangers durant dues setmanes per contenir la propagació de la variant òmicron de la covid-19. I és que al país hebreu ja hi ha un cas de la nova variant. És el primer país del món a tancar completament les seves fronteres davant la nova soca. 

Així doncs, el gabinet interministerial de coronavirus d'Israel ha aprovat el tancament dels aeroports a vols internacionals de tot el món i ha imposat la quarantena obligatòria als israelians que tornin al país. Les noves restriccions entraran en vigor la mitjanit del diumenge 29 al dilluns 30 de novembre, 24 hores després del seu anunci.

Divendres passat, el Ministeri de Salut israelià va confirmar un primer cas de contagi amb la nova variant. Es tracta d'un ciutadà israelià procedent de Malawi. I, a hores d'ara, hi ha almenys set casos més sospitosos d'estar infectats amb d'òmicron.

Pel que fa a la nova restricció per als ciutadans israelians, tots aquells que tornin al país des de l'estranger hauran de complir una quarantena de tres dies si estan vacunats i de set si no ho estan. I, en tots dos casos, hauran de disposar d'un resultat de PCR negativa abans de sortir d'aïllament. Per als estrangers que per motius especials puguin ingressar a Israel, hauran de fer quarantena als anomenats "hotels covid" controlats per l'Estat i sota estricta vigilància.

D'altra banda, Israel va decidir el passat divendres incloure 50 països africans, tots excepte Marroc i Egipte, a la "llista vermella" davant l'aparició de la nova variant, amb una capacitat de contagi molt més a causa del fet que té  més de 30 mutacions. Incomplir la norma que prohibeix els viatges provinents dels llocs inclosos a la llista, es castiga amb una multa de 5.000 shékels (1.386 euros). I els israelians i residents permanents que tornin d'algun dels països de la "llista vermella" hauran de completar una setmana de quarantena en un "hotel covid" i després una altra setmana al seu domicili.

"Aquells que no han estat vacunats amb la dosi de reforç estan renunciant voluntàriament a tenir aquesta protecció essencial en un moment crític", va dir el Primer Ministre, Naftali Benet, divendres passat. A més, va esperonar les famílies a immunitzar els nens entre 5 i 11 anys, una campanya que Israel va començar aquesta mateixa setmana.

Israel comença a vacunar el infants

Llum verda per començar a vacunar nens d'entre cinc i onze anys contra la covid amb la vacuna de Pfizer a Israel, després que els Estats Units també n'autoritzessin l'administració de dosis. El Ministeri de Salut ha emès aquest diumenge un comunicat amb la decisió. 

 

 

Imatge principal: El Primer Ministre israelià, Naftali Benett, en roda de prensa.