La corba de contagis sembla que comença a alentir-se a Espanya. Aquest dimarts, la incidència acumulada de la Covid-19 se situa en 230 casos per 100.000 habitants, la mateixa xifra que ahir. Una tendència ben diferent que a finals de la setmana passada, quan en només un dia aquest indicador va sumar deu punts. Tanmateix, les dades tampoc no donen peu a l'optimisme: set comunitats es troben en situació de risc extrem perquè superen els 250 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Al capdavant, el País Basc, Navarra i Madrid doblen el topall, amb 429, 426 i 403 casos respectivament.

Per altra banda, el Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimarts 7.486 ​nous casos de Covid i 114​ noves defuncions. D'aquesta manera, les dades oficials des de l'inici de la pandèmia són ara de 3.435.840 contagis i 77.216​ morts.

La tensió als hospitals es manté alta, sobretot a Madrid

Tot i que des de Sanitat ja anunciaven que les dades no mostraven un impacte de la Setmana Santa i la corba es començaria a aplanar aviat, la situació als hospitals no aconsegueix destensar-se al mateix ritme. Actualment, hi ha 10.345 pacients ingressats amb Covid a tota Espanya, 2.289 dels quals estan a l'UCI, una xifra que augmenta mínimament respecte ahir. Mentre que ahir el nombre de pacients Covid a les UCI ocupaven el 22,40% de llits disponibles, avui la xifra és 22,74%.

La situació és més complicada en algunes autonomies que en d’altres. La Comunitat de Madrid, per exemple, destaca per ser l'autonomia amb més pacients en Unitats de Cures Intensives, 589 (14 més que ahir). La comunitat que presideix Díaz Ayuso és també la que més morts ha sumat en els darrers set dies. Del total de 277 defuncions, 61 s'han produït en hospitals madrilenys.

Gairebé tantes persones vacunades com contagiades

D'altra banda, la vacunació contra la Covid-19 avança i aquest dimarts el nombre de persones vacunades s'acosta al de contagiades: ja són 3.411.914 les persones que han rebut les dues dosis necessàries per immunitzar-se contra el coronavirus.  Això suposa que ja hi ha un 7,2% de la població a l'estat protegida contra la Covid-19.

Ara que ja hi ha més dosis disponibles, el ministeri tenia sobre la taula la proposta d'espaiar l'administració de les dues dosis i poder així vacunar a un major nombre de població amb almenys una dosi. Tanmateix, aquest dimarts la Comissió de Salut Pública ha rebutjat la proposta, davant la indignació del departament de Salut de Catalunya que feia temps que havia proposat aquesta estratègia.