Les primeres investigacions suggereixen que la immunitat al coronavirus que provoca el virus pot durar, com a mínim, sis mesos i és possible que duri fins i tot anys.

Així ho recull un document publicat al servidor biorxiv.org, que se suma a les investigacions mundials sobre el nou coronavirus. Diversos estudis s'han centrat en anticossos o en components proteics del sistema immunològic, i alguns han suggerit que la immunitat podria disminuir en pocs mesos.  

Malgrat tot, aquest nou estudi, elaborat per l'Institut La Jolla d'Immunologia de la Universitat de Califòrnia –que no ha estat revisat ni publicat en cap revista científica–, ha analitzat múltiples compartiments de la memòria immunitària al llarg del temps: anticossos, cèl·lules B i cèl·lules T, entre altres característiques, segons recull la CNN.

Han examinat components de memòria

L'estudi ha inclòs a 185 adults de 19 a 81 anys dels Estats Units que s'havien recuperat del coronavirus. La majoria d'ells, havia patit el virus de manera lleu.

En les mostres de sang, exposa a cadena nord-americana, els investigadors han examinat components de memòria immunològica. D'aquesta manera, han descobert que els anticossos "duraven" amb "disminucions moderades" que emergien entre els sis i vuit mesos, però van notar que hi havia un rang de 200 vegades el nivell de respostes d'anticossos entre els adults. 

coronavirus unsplash

Coronavirus / Unsplash

Calen més investigacions

Malgrat els progressos, l'estudi té moltes limitacions. De fet, s'hi conclou al mateix treball que són necessàries més investigacions per a determinar el temps d'immunitat.

"En general, aquest és un estudi important que confirma l'existència de memòria immune al SARS-CoV-2, però amb un grau de variació de la persona", ha explicat Lawrence Warwick, en un comunicat escrit distribuït pel Science Media Center amb seu al Regne Unit i recollit per la CNN.

De moment, però, no se sap quant temps més podria durar la immunitat al coronavirus.

La cadena nord-americana recorda, a més, que hi ha set coronavirus coneguts que poden infectar a les persones i el SARS-CoV-2 és només un d'ells. Molts coronavirus poden causar un refredat comú.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat