Els hotels de Barcelona s'han ofert aquest dilluns com espais de vacunació de la Covid-19. Amb això volen agilitzar el procés i, d'aquesta manera, intentar salvar la temporada turística estival. De fet, durant la primera onada de la pandèmia molts hotels ja es van convertir en llocs on es van atendre malalts. 

"Pensem que la utilització d'aquests hotels voluntaris permetria un procés de vacunació ràpid, sistemàtic i sense aglomeracions", ha explicat el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre. A més, ha assegurat que "les mesures sanitàries preses pels hotels garanteixen mantenir les condicions adequades, i amb espais que afavoreixen el procés logístic i d'emmagatzematge". 

vacuna coronavirus efeUna persona es vacuna de la Covid / EFE

Evitar la pressió assistencial

A més, segons ha valorat Mestre, l'opció de convertir els hotels en centres de vacunació també ajudaria a reduir la pressió assistencial en els centres sanitaris, segons explica a l'ACN. 

"Creiem que ajudarem a alliberar espai i càrrega de feina als hospitals i centres sanitaris desbordats pels efectes de la pandèmia i el creixent nombre de persones afectades", ha opinat Mestre. 

Sector castigat per la pandèmia

D'altra banda, aquest és un dels sectors més castigats per la pandèmia de Covid. Actualment, a Barcelona només hi ha 107 hotels oberts, una xifra que representa el 24,4% del total de 438 hotels i hotels apartament. Els establiments que romanen oberts engloben 11.700 habitacions, el 29,9% de l'oferta total de la ciutat. A més, aquests registren una ocupació mitjana ínfima que ronda entre el 10% i el 15%

Coronavirus Barcelona Buida turismeLa Rambla buida i amb poca afluència de turistes arran de la crisi desencadenada per la pandèmia de Covid-19

"No estem rebent les ajudes que necessitem i les mesures aplicades anul·len pràcticament la nostra activitat. L'última esperança que ens queda és poder treballar i salvar la temporada d'estiu. Està en joc el futur de moltes persones", ha apuntat Mestre.

A més, també ha remarcat que és essencial establir "corredors sanitaris segurs" amb altres destinacions, tal com ja han fet les Illes Canàries o les Balears. "Es tracta d'una acció indispensable i prioritària per ajudar a reactivar l'activitat turística", han conclòs.