Gilead ha posat de relleu la feina de 36 entitats de 14 comunitats autònomes diferents que han estat reconegudes pels seus projectes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties greus a Espanya. Des del 2013, la companyia ha destinat més de 3,5 milions d'euros per facilitar que gairebé 400 projectes i iniciatives d'ONG i organitzacions es facin realitat, la qual cosa fa que sigui un dels principals programes de donacions impulsats des de la indústria farmacèutica a Espanya.

Gilead España ha tornat a demostrar el seu ferm compromís amb la cura de la salut dels pacients amb malalties greus amb la celebració de la II Edició del Community Grants & Donations Program, on reconeix la tasca innovadora dels projectes que realitzen les institucions, organitzacions i associacions de pacients d'Espanya per transformar la vida de les persones amb patologies greus les necessitats mèdiques de les quals encara no estan cobertes. L'acte va comptar amb la presència de María Río, directora general i vicepresidenta de Gilead España i els màxims representants d'algunes de les organitzacions de pacients claus en patologies com el VIH, Malalties Hepàtiques, Oncologia o Covid-19.

Un gran llegat

Després d'haver superat les fases més agudes de la pandèmia pel Covid-19, on la companyia es va bolcar tant des del punt de vista mèdic com des de la responsabilitat social per donar una ràpida resposta, Gilead ha volgut reconèixer i posar de relleu l'esforç de les diferents ONG i entitats que treballen de prop amb la comunitat de pacients que més ho necessiten. Des de l'any 2013, i com a part del compromís de Gilead amb la societat, la companyia ha finançat al voltant de 400 projectes amb una inversió de més de 3,5 milions d'euros.

Des de fa gairebé una dècada aquestes beques exerceixen un paper essencial en permetre que un considerable nombre d'associacions de pacients, ONG i altres col·lectius puguin impulsar i desenvolupar projectes innovadors enfocats a millorar la salut global i la qualitat de vida a llarg termini dels pacients.

Aquests projectes es basen en quatre pilars estratègics: reduir disparitats en conscienciar sobre malalties lluitant contra el seu estigma, millorar l'accés del pacient, ajudar les comunitats i avançar en l'educació i formació.

Per a María Río, vicepresidenta i directora general de Gilead España, "aquest programa de beques i donacions és una de les nostres iniciatives més estimades". "D'una banda, per l'evident benefici que suposa per als pacients, i per un altre pel que té de merescut homenatge a totes les persones i organitzacions que contribueixen a fer realitat aquests projectes. Aquest any, més que mai, és la nostra manera de contribuir a què cap pacient no es quedi enrere".

Els quatre pilars són essencials a l'hora d'atorgar els reconeixements Community Grants & Donations Program, la selecció del qual és realitzada per un comitè d'experts que garanteix l'objectivitat, transparència i rigor del procés de selecció de tots i cada un dels projectes.

Representació institucional

Durant l'acte, es va celebrar el col·loqui 'La cronicitat: els aprenentatges del Covid, les oportunitats del futur," en el que es va abordar el present i el futur dels pacients crònics a Espanya i que va comptar amb la participació de Reis Velayos, presidenta de la Coordinadora estatal del VIH i Sida; Marcos Martínez, gerent del Grup Espanyol de Pacients amb Càncer; la doctora Eva Pérez Bech, presidenta de la Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics i la doctora Concha Amador, presidenta de la Societat Espanyola Interdisciplinària de la Sida.

Els ponents van analitzar els reptes que ha posat de manifest la pandèmia en les seves àrees d'actuació, així com l'evolució del VIH en els últims 40 anys, la necessitat de lluitar contra l'estigma de les persones que viuen amb aquest virus, a més de l'eliminació de la malaltia hepàtica del tipus C i la importància del temps en els pacients amb càncer.

El programa Community Grants & Donations Program representa un clar compromís i suport que Gilead brinda a les organitzacions i associacions de pacients per millorar la salut global i la qualitat de vida a llarg termini de moltes persones que diàriament conviuen amb malalties greus a Espanya. Unes beques amb què no només es busca reconèixer, sinó també impulsar i encoratjar que entitats de totes les comunitats mantinguin la tasca que ja realitzen i continuïn sent perseverants perquè el pacient continuï sent en el centre de qualsevol decisió relacionada amb la seva salut.