La situació de la Covid-19 a França preocupa. Per això, el primer ministre de la república francesa, Jean Castex, ha anunciat aquest dijous que el toc de queda s'avança a les sis de la tarda a tot el territori. A més, serà obligatori presentar una PCR negativa abans d'entrar a França des de fora de la Unió Europea.

"A tot el territori metropolità, el toc de queda s’aplicarà a partir de les 18:00 d’aquest dissabte i durant almenys 15 dies", ha comunicat Castex a través del seu compte de Twitter. Segons les dades del ministeri de sanitat francès, les 15 regions que ja van avançar el toc de queda a principis de gener, el nombre de nous contagis és dues o tres vegades inferiors que en altres zones.

Control a les fronteres franceses per la Covid-19

Paral·lelament, també s'han decretat noves mesures a les fronteres franceses per evitar la importació de contagis de Covid-19. "A partir de dilluns, tots els viatgers que vulguin venir a França des d’un país fora de la Unió Europea hauran de realitzar una prova de PCR abans de marxar. Haureu de presentar una prova negativa per pujar a un avió o un vaixell", ha explicat Castex en una piulada. 

D'altra banda, els viatges també hauran de comprometre’s a aïllar-se durant 7 dies un cop arribin a França, per després repetir una segona prova de PCR després de la quarantena.

Els contagis de Covid-19 a França

La incidència del coronavirus a França és de 187,8 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies. I la mitjana diària de contagis de 16.000 nous casos. Una situació que en part s'està agreujant per l'arribada de la soca més contagiosa detectada al Regne Unit. 

"Es creu que l’anomenada variant britànica és la responsable de l’1,4% dels casos Covid-19 diagnosticats actualment a França. Limitant les fronteres, enfortint la nostra capacitat de rastreig i manteniment absolut dels gestos de barrera, hem d’estar més atents que mai", ha defensat el ministre de Salut francès, Olivier Véran.