El nou sistema de càlcul del comitè tècnic de Moncloa encara no ha unificat les xifres entre totes les comunitats. Fa dos dies el ministeri de Sanitat va ordenar un canvi de criteri i té en compte ara no només les morts en hospitals sinó també en residències i domicilis, que hagin donat  prova de Covid-19 prèviament. Aquest dissabte, les xifres de morts i contagis a Catalunya que ofereix el ministeri de Sanitat no coincideixen amb les que ahir al vespre va facilitar el departament de Salut. 

L'informe d'aquest dissabte inclou que en les darreres 24 hores han mort 565 persones a Espanya i el total de persones que han perdut la vida supera per primera vegada la xifra dels 20.000. En són 20.043 en termes absoluts. Segons les dades oficials del ministeri, per tant, es torna a registrar una petit descens diari: aquest divendres el total de persones que havien perdut la vida respecte dijous eren 585

Pel que fa el nombre de nous infectats, la propagació del virus sembla haver-se estabilitzat al voltant dels cinc mil diaris. En les darreres 24 hores, s'han registrat 4.499 contagis, amb el que ja són 191.726 les persones que han patit el virus des del principi de la pandèmia d Espanya i se'ls ha fet la prova PCR o el test anticossos.

El nombre de curats segueix la tendència a l'alça i segons les dades de Sanitat ja s'han donat 74.662 altes, 3.166 més que divendres. 

Xifres desajustades a Catalunya

Si en cenyim al desplegament de dades que ha cedit el ministeri aquest diumenge per comunitats, les xifres no quadres amb les que ofereix cada nit el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Segons el Govern, a Catalunya s'han comptabilitzat 305 noves morts en les últimes 24 hores. En canvi, el Ministeri rebaixa aquesta xifra fins als 127.

A més, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón ha explicat en la roda de premsa diària que a les xifra de positius 4.499 se li han de sumar 1.194 diagnosticats més amb proves serològiques que continuen assimptomàtics.