El confinament a Escòcia no és suficient per parar l'avenç de la nova soca britànica de Covid-19. Per això, les autoritats escoceses han introduït aquest dissabte un nou paquet de restriccions que entren en vigor avui mateix i que inclouen, entre altres mesures, l'obligació de fer teletreball, la prohibició de venda de menjar per emportar i la prohibició de vendre d'alcohol per consumir fora d'establiments autoritzats.

A més, la nova normativa elimina el buit legal que permetia a les persones abandonar el seu domicili per fer activitats no essencials després d'haver sortit al carrer per fer-ne una d'essencial, segons informa la televisió pública escocesa, STV. Aquestes restriccions s'apliquen a totes les zones en nivell 4 d'alerta dins el sistema de cinc nivells establert per Edimburg.

La situació de la pandèmia a Escòcia

Escòcia acumula més de 7.000 morts per coronavirus i ha imposat el confinament durant tot el mes de gener, per la qual cosa prohibeix qualsevol desplaçament no essencial. Segons va explicar la primera ministra, Nicola Sturgeon, en una compareixença des del parlament escocès, la incidència acumulada dels contagis ha augmentat un 65% en només l'última setmana, influenciat per l'arribada de la nova soca de Covid-19.

En general, al Regne Unit s'han comptabilitzat més de 3,3 milions de casos i 87.295 morts i es troba en ple pic de la tercera onada amb més de 50.000 nous casos diaris de mitjana, el doble del pic de la segona onada de novembre i deu vegades més que a la primera onada d'abril.