El president de l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de SalouEduardo Abenójar, ha abandonat la vaga de fam que va iniciar aquest dilluns per exigir un calendari clar de reobertura del sector en el marc de la crisi sanitària. Segons un comunicat de la patronal catalana de l'oci nocturn i l'hosteleria (FECASARM), Abenjoar ha abandonat la protesta per problemes de salut

TUIT fecasarm ocio nocturno empresario Salou huelga hambre

 

"Aquest matí, un fort mal de cap (cefalea) i dolors abdominals aguts han obligat a l’empresari Eduardo Abenójar, pare de família nombrosa que avui complia el seu cinquè dia en vaga de fam, a acudir a urgències del CAP de Cambrils, població on viu", explica la patronal.

Abenójar ha abandonat la vaga aconsellat per FECASARM que li ha demanat "que no posi més en risc la seva salut ja que el dany podria ser irreversible". Si més no, la patronal agraeix la seva "heroica acció" i assegura que ha servit per mostrar al conjunt de la societat i a la classe política "el drama que estan patint milers de famílies de Catalunya i d’Espanya que viuen dels sectors de la restauració i l’oci nocturn".

Més de 300 persones reclamen l'obertura de l'oci nocturn

Més de 300 persones es van manifestar aquest dijous a Salou (Tarragonès) per reclamar l'obertura de la restauració en horari nocturn i dels establiments de l'oci nocturn, que fa tretze mesos que estan tancats. Els manifestants es van concentrar a la plaça Bonet, davant del club Nàutic, i van tallar momentàniament la carretera Barcelona.

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, va denunciar que les restriccions són "desproporcionades" i "ineficaces" i va exigir al Govern que implementi el pla pilot que han presentat aquest dijous. 

Els manifestants es van aplegar a les sis de la tarda a la plaça Bonet de Salou per exigir la reobertura dels locals d'oci nocturn i per demanar que els restaurants puguin servir sopars. En la protesta, els concentrats van lluir cartells reivindicatius amb lemes, com ara 'Passo gana, jo visc de l'hostaleria', 'Ajuts reals ja' o ' Els meus pares estan tristos', entre d'altres, i han fet sonar ben fort botzines, tambors, olles i paelles.

manifestacion salou ocio nocturno - acn

Manifestació aquest dijous a Salou per la reobertura de l'oci nocturn i la restauració / ACN

Un triple sistema de seguretat

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) va presentar aquest dijous al departament de Salut un pla pilot que ha de permetre la reobertura del sector de l'oci nocturn i la restauració en la franja nocturna. Boadas va explicar que es tracta d'un triple sistema de seguretat que consisteix en un test previ, els resultats dels quals es donarien a través d'una aplicació amb un codi QR i, també la instal·lació d'aparells de desinfecció d'aire i superfícies per ionització de peròxid d'hidrogen per fotocatàlisi.

 

Foto principal: La bola de cristall d'una discoteca / ACN