Coneix alguns dels millors metges d'endocrinologia i nutrició que exerceixen als hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts de ConSalud. Un llistat que s'ha elaborat en funció de l'activitat assistencial i l'activitat investigadora i docent dels sanitaris.

A continuació, els 10 millors metges d'endocrinologia i nutrició de Catalunya.

MedicosEndicronologiaNutricion
D'esquerra a dreta i de dalt a baix, els doctors Josep Vidal, Cecilia Liñán, Núria Alonso, José Gonzálbez, Pablo Moreno, Rosa Burgos, Manuel Sánchez, Gemma Sesmilo, Esther Batista i Matteo Fabbi
Josep Vidal
Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques

El doctor Vidal es va doctorar en Medicina (qualificació Excel·lent Cum Laude) per la Universitat de Barcelona el 1998. El títol de la seva tesi, dirigit pel professor Enric Vilardell, va ser "Etiopatogènia de la diabetis tipus 2: paper del glicerol-fosfat deshidrogenasa mitocondrial". En aquest treball va aprofundir sobre el paradigma de la disfunció de la cèl·lula beta pancreàtica com a element clau en l'aparició de diabetis tipus 2, un paradigma que continua vigent avui dia. Com a part de la seva formació predoctoral el candidat va realitzar una estada al "Medicine Experimental Laboratory de la Universitat Lliure de Brussel·les, sota la direcció del professor W. Malaisse.

Actualment, el doctor Vidal treballa en el grup d'investigació translacional en diabetis, lípids i obesitat de l'Hospital Clínic de Barcelona i és el director de l'Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques.

Cecilia Liñán
Institut Català d'Endocrinologia

Especialista en Endocrinologia i Nutrició i Màster en Endocrinologia de la Reproducció per la Worcester Foundation Experimental Biology a Massachusetts, la doctora Cecilia Liñán s'ha centrat en l'Endocrinologia ginecològica i en el Sindrome metabòlic, encara que compta també amb dilatada experiència en tractaments per a androginisme, defectes en el desenvolupament dels genitals masculins, hipogonadismes i impotència sexual.

En l'actualitat és la directora mèdica de l'Institut Català d'Endocrinologia, integrat a Mi Tres Torres, activitat que compagina amb la docència, ha publicat diversos llibres i articles científics sobre la seva especialitat.

Núria Alonso
Hospital Germans Trias i Pujol

Núria Alonso es va doctorar en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, la doctora Alonso és la cap de secció de diabetis i metabolisme lipídic de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

En el servei en el qual es troba la doctora Alonso, treballen amb les línies d'investigació del càncer de tiroide i epigenètica; Autoimmunitat a la diabetis mellitus tipus 1 i a les malalties tiroides; Malaltia cardiovascular i diabetis; Obesitat mòrbida i incretines i innovació en tecnologia de la salut.

Pablo Moreno
Institut de Cirurgia Endrocrina

Des de l'any 2000, la Cirurgia Endocrina constitueix el meu camp de màxim interès intel·lectual i tècnic. En aquest sentit, he intentat contribuir al desenvolupament de la Cirurgia Endocrina amb la utilització de Tècniques Quirúrgiques Mínimament Invasives (CMI) i el desenvolupament i difusió de la Cirurgia Endocrina en règim ambulatori. Crec a la pràctica com a via a l'excel·lència i en la innovació, la col·laboració i la formació continuada per oferir els millors resultats a cada pacient.

Més de 3.000 intervencions realitzades personalment, més de 1000 casos de càncer de tiroide. Introductor a Espanya i Europa d'abordatges que eviten cicatrius al coll: abordatge transaxil·lar i, posteriorment, abordatge transoral (TOETVA).

Rosa Burgos
Hospital Quirónsalud Barcelona i Hospital Universitari Vall d'Hebron

La doctora Burgos és la cap de la Secció d'Endocrinologia i Nutrició del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Quirónsalud Barcelona i coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Entre les seves àrees d'interès, destaquen: Endocrinologia de l'adult i Nutrició Clínica amb especial atenció a la diabetis, els trastorns de la tiroide, hipòfisi i glàndules suprarenals, així com a la desnutrició relacionada amb la malaltia.

Manuel Sánchez
Clínica DeSánchez

El doctor Manuel Sánchez es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Granada. Posteriorment, va cursar un Màster en Medicina Estètica a la Universitat de les Illes Balears i es va especialitzar en nutrició, dietètica i obesitat. El 2001 es va incorporar a l'equip mèdic de la Clínica Planes de Barcelona, on va dirigir el Departament de Nutrició i Antiaging. Va participar activament en l'àmbit del coneixement mèdic, impartint classes a la Universitat de les Balears i assistint com a congressista a diversos seminaris, cursos i jornades. És membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME) i membre de la Societat Espanyola de Medicina, Antienvelliment i Longevitat (SEMAL).

La seva extensa experiència en el camp de la medicina estètica i de la medicina del benestar li va permetre col·laborar a la redacció del llibre "Antiaging: Viu més anys sentint-te més jove", amb la col·laboració d'altres doctors i va col·laborar en l'edició del llibre commemoratiu dels "25 anys de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME)", el llibre RECEPTES ANTIAGING Gastronomia i Ciència en col·laboració amb Carme Ruscadella i Raül Balam. El 2017 decideix emprendre el seu propi projecte personal, Clínica De Sánchez, enfocat a una medicina social, preocupat pel benestar i la salut de tota la família, la persecució d'una vida longeva i saludable, i d'una medicina, estètica que aquest d'acord amb el nostre ànim i bellesa.

Gemma Sesmilo León
Hospital Universitari Dexeus

La doctora Sesmilo és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb Premi Extraordinari el 1993. Va cursar la residència MIR en Endocrinologia i Diabetis a l'Hospital Clínic de Barcelona amb un Fellow al Massachusetts General Hospital de Boston de l'Harvard Medical School. El 2002, es va doctorar en Medicina per la Universitat de Barcelona rebent un premi extraordinari del doctorat. Sesmillo és metgessa especialista i consultora en el servei d'endocrinologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha realitzat investigació clínica i bàsica en endocrinologia i en diabetis i és la responsable del servei d'endocrinologia de l'Hospital Universitari Dexeus des de 2004.

Té més de 40 publicacions en revistes i llibres internacionals i és membre de la Societat Espanyola d'Endocrinologia (SEEN), de la Societat Catalana d'Endocrinologia, de l'Endocrine Society i de la Societat Europea d'Endocrinologia (ECE), del comitè assessor de la revista Endocrinologia, del grup de treball de neuroendocrinologia de la SEEN i del grup de treball de malalties tiroides de la SEEN. La doctora exerceix també com a docent del Practicum de la diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica Universitat de Barcelona i Universitat Ramon Llull.

Esther Batista Alvarez
Hospital Universitari Sagrat Cor

Doctora en Medicina per la Universitat de l'Havana el 1991 (amb el títol homologat a l'espanyol l'abril 1999). Especialització en Endocrinologia per l'Institut Nacional d'Endocrinologia, l'Havana, Cuba el 1995 (homologació al títol espanyol d'Especialista en Endocrinologia i nutrició el juliol 2000). En els últims 15 anys, la doctora Batista ha estat metgessa adjunta especialista d'Endocrinologia de l'Hospital Clínic de Barcelona des de maig del 2005 al maig 2009. Actualment, és cap del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Sagrat Cor i metge consultor en Endocrinologia MEDIFIATC.

Forma part de la Societat Espanyola d'Endocrinologia (SEEN), de la Societat Catalana de Diabetis, i és membre actiu del Grup Clínic d'Endocrinologia de l'Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra (AISBE) des del 2012 fins a l'actualitat. Batista exerceix com a col·laboradora docent de l'assignatura d'Endocrinologia i Nutrició de la Universitat de Barcelona des del 2013 fins a l'actualitat.

Matteo Fabbi
Hospital Universitari General de Catalunya

Llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Mòdena l'any 2000, amb l'especialitat en Endocrinologia i Nutrició. Al llarg de la seva trajectòria, ha treballat com a metge intern resident d'Endocrinologia, Universitat de Mòdena (2001-2005), ha participat en el "projecte Chernobyl": garbellament patologia tiroide per ecografia i PAAF de la població d'una àrea de Belarús 20 anys després de l'accident de Chernobyl (2003). També ha treballat com a metge adjunt en el Centre per l'estudi i el tractament del peu diabètic de l'Hospital d'Abbiategrasso de Milan (2006-2008) i com a metge adjunt del Servei d'endocrinologia i unitat peu diabètic de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa (2010-2011).

Actualment, és el cap de Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya, membre del Diabetic Foot Study Group de la European Association forthe Study of diabetis (EASD) i soci de la Societat Espanyola Diabetologia (SET).