A la Residència i Centre Sociosanitari STS de Salou, al Tarragonès, s'ha detectat un brot amb 98 avis que han donat positiu en coronavirus, segons ha confirmat Salut. Al centre hi ha 134 residents, pel que gairebé tres quartes parts dels residents estan infectats amb el virus. Pel que fa als treballadors, 28 també han donat positiu. Entre professionals i residents hi ha 126 persones infectades de Covid al centre i, de moment, no hi hagi hagut trasllats hospitalaris ni cap mort.

Ahir, responsables de Salut Pública i altres d'atenció primària van visitar el centre i van oferir el seu assessorament per prendre les mesures necessàries per controlar el brot. Durant la tarda d'aquest dijous, un equip d'atenció primària de la localitat costanera s'encarregarà de realitzar ecografies entre els residents per conèixer l'evolució de les seves malalties. Les autoritats sanitàries no descarten, en funció d'aquestes proves, que hi acabi havent algun trasllat hospitalari.

L'alcalde de la ciutat Salou, Pere Granados, ha instat aquest dijous amb una carta a respectar les restriccions anticovid en aquestes dates per tal d'evitar més contagis. 

Un altre brot a una residència de Solsona

D'altra banda, a Solsona, al Solsonès, s'ha detectat un altre brot de Covid-19 a la residència d'avis Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés. El brot, de moment, ha afectat 29 residents i 5 treballadors. Els primers casos detectats de coronavirus van ser aquesta setmana entre els treballadors del centre.

Segons informa el centre, totes les persones afectades es troben bé i només 4 dels usuaris presenten símptomes. Tots els positius s'han aïllat en els sectors establerts en el pla de contingència i s'ha informat els familiars. Pel que fa als cinc professionals afectats, tots són asimptomàtics a excepció d'un, i es troben aïllats als seus domicilis. Des del centre, seguint els protocols han suspès les visites de familiars des d'aquest dijous i han intensificat les trucades i videoconferències. 

Les residències són un dels llocs més vulnerables davant de la Covid, per aquesta raó són els objectius prioritaris del pla de vacunació, que va començar aquest cap de setmana passat.

Fotografia principal: Vacunació contra el coronavirus a una residència aquest cap de setmana passat / Efe