Un nou brot de coronavirus a la Xina ha fet saltar les alarmes. L'extensió de la variant delta del coronavirus al país genera preocupació. En els últims deu dies, s'han detectat més de 300 casos. Als mitjans de comunicació locals xinesos no es parla de res més. Segons recull la mateixa BBC, el principal especialista en malalties respiratòries del país ja ha expressat la seva preocupació davant d'aquest brot. 

Precisament per aquest motiu, el govern ha imposat noves restriccions pel que fa a viatges i s'estan fent milions de tests. No està clar, segons recull el portal britànic, quants xinesos estan completament vacunats, tot i que les autoritats diuen que ara per ara s'han administrat més de 1.600 milions de dosis.

Un total de 15 províncies ja han confirmat casos. Els casos confirmats en 12 províncies estan relacionats amb un brot que va començar a Nanjing, a la província de Jiangsu. Les autoritats han atribuït l'augment de casos a la propagació de la variant delta i la temporada de turisme intern. 

Aquest brot registrat a la Xina és el més important des de fa mesos, que des de l'inici de la pandèmia ha pogut mantenir un control exhaustiu del virus dins de les seves fronteres. 

Com va començar el brot?

Els casos de la variant delta van detectar-se per primera vegada el mes de juliol a l'aeroport de Nanjing, entre treballadors que havien netejat un avió que arribava de Rússia.

A partir d'aquest moment, les autoritats van examinar ràpidament a 9,2 milions de residents de Nanjing i van impulsar el confinament de centenars de milers de persones. 

El brot més important des de Wuhan

El diari Global Times ha qualificat ja aquest brot com el "més important des de Wuhan" i en un editorial s'han criticat les mesures de prevenció contra el coronavirus, segons destaca la mateixa BBC. "És molt preocupant si un sol error, pot afectar a moltes províncies i regions del país, demostra que el nostre sistema de prevenció s'ha de millorar".

El brot també ha generat preocupació sobre les vacunes, perquè alguns dels infectats han estat vacunats. Segons recorda el mateix portal britànic, les vacunes Sinovac i Sinopharm, les més utilitzades a la Xina, tenen una efectivitat del 50% al 79% en la prevenció de la infecció i són altament efectives per prevenir hospitalitzacions i morts.

El virus també ha arribat de nou a Wuhan

El virus també ha arribat a Wuhan, a la província de Hubei, la ciutat xinesa on es va detectar per primera vegada el coronavirus, amb set persones que han donat positiu, de moment. Segons els mitjans estatals xinesos, no s'havia detectat transmissió local des del juny del 2020. 

 

 

Imatge principal: una mare i el seu fill passegen per Xangai amb la mascareta posada / Efe