D’entrada podia semblar que només els diaris governamentals aprofitarien la retirada parcial de Pedro Sánchez per rebaixar la presència de la campanya electoral a Catalunya en portada. Però no. No només La Vanguardia i El País obren la primera pàgina amb la sortida del president espanyol. La resta també —El Punt Avui no, etcètera, i tampoc El Periódico, que titula amb allò que el mateix diari ens dirà aquests quinze dies que venen, que és com fer campanya però de sí mateix. El títol de l’Ara és ideal per al Quioscos & Pantalles d’aquest divendres: “Sánchez sacseja l’inici de campanya”. Ni Puigdemont, ni cas Koldo, ni cas Ayuso, ni res. Potser aquesta és la idea que motiva al president del govern espanyol.

Els dos diaris més amorosos amb l’actual govern espanyol semblen dos fans als quals acaben d’anunciar que es dissol el seu grup favorit de K-Pop i s'abraonen corrents al balcó de casa per comprovar si el món encara existeix. Tots dos titulen dient que el PSOE s’activa per convèncer Sánchez que no plegui. “El PSOE es mobilitza per evitar la dimissió de Sánchez”, diu La Vanguardia. “El PSOE crida a la mobilització perquè Sánchez no dimiteixi”, diu El País. Empat en el concurs de portades sincronitzades. Fa l’efecte que són ells els primers a mobilitzar-se per rescatar a l’inquilí de la Moncloa del seu desànim.

El Trio de la Benzina insisteix en el tema a la seva manera, degradant la reputació de Sánchez des de qualsevol angle. Aquest divendres és l’ABC qui publica la portada més innovadora. Explica que “les institucions europees” estan “descol·locades” per la presidencial maniobra. Les “institucions europees” —si això vol dir la Comissió i el Parlament europeus, que ves a saber— no han dit res, però això no és obstacle per al periodisme de fantasia del tabloide monàrquic madrileny. La foto de portada és per al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, com també la de La Razón, un altre diari que obre parlant de Sánchez i del PSOE, però posa la cara del líder de la dreta espanyola. El diari del Grupo Planeta també es fixa en la mobilització dels socialistes. El Mundo diu que “el bloc del PSOE s’esquerda” però després no explica què ens vol dir. La Razón afirma en un subtítol que Puigdemont dubta si atorgar el seu suport a Sánchez en una moció de confiança. Potser el tabloide ultra es refereix a aquesta esquerda.

La Vanguardia
La Vanguardia
El País
El País
Ara
Ara
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón
El Punt Avui
El Punt Avui
El Periódico
El Periódico