La corba de contagis de la sisena onada segueix en descens. Un dia més, el nombre de nous infectats per covid-19 és menor que el dia anterior. En les darreres hores, Salut ha notificat 5.866 nous contagis, 7.103 menys que ahir. És una xifra destacadament baixa en el context d'aquesta onada, marcada per la variant òmicron i l'alta taxa de contagi. Part de la justificació darrere d'aquesta dada de contagis dràsticament baixa és logística, ja que els caps de setmana es fan menys tests. Tot i això, cal destacar que la tendència en els contagis es consolida a la baixa els darrers dies. Lluny queden els 50.000 contagis diaris que es van assolir fa només unes setmanes, una reducció que es nota en els hospitals malgrat el petit repunt d'ingressos de les últimes hores. 

Com un efecte dominó, la caiguda de contagis arrossega la resta dels indicadors epidemiològics. El risc de rebrot se situa en 2.780 punts, una xifra que feia sis setmanes que no es donava. La Rt també continua baixant, a poc a poc, però sense deturar-se. Actualment és de 0,65 punts. Es manté per sota d'1, fet que implica que el virus no es troba en fase expansiva. A més, la incidència acumulada a 14 dies ha descendit per sota de 5.000 casos per cada 100.000 habitants, concretament, 4.708,30 casos. 

Més hospitalitzacions, menys crítics 

El canvi de tendència en els indicadors epidemiològics ha impactat en el sistema sanitari. En els darrers dies s'han succeït les altes tant per a pacients de planta com per als que es trobaven a l'UCI. En les últimes hores hi ha hagut un petit canvi, per primera vegada en els últims sis dies el nombre d'ingressats per coronavirus ha augmentat. Ara com ara, hi ha 2.747 pacients ingressats per covid, 40 més que ahir. En canvi, el nombre de crítics ha disminuït, passant de 410 a 400. 

Pel que fa a les defuncions, després de dies registrant xifres molt elevades, aquest dissabte Salut no ha notificat cap mort per coronavirus. Aquesta setmana, però, s'han notificat un total de 291 morts

Campanya de vacunació 

Davant del millor de tots els indicadors, la campanya de vacunació continua sense aturador. Catalunya ja compta amb 6.191.927 de ciutadans amb la pauta completa, és a dir, el 77,7% de la població. Comptant amb un nombre tan elevat de gent que té la pauta completa, el nombre de primeres i segones dosis diàries és relativament baix. Només en les últimes 24 hores, s'han posat 397 primeres dosis i 1.005 segones. El nombre més gran de dosis administrades és el de terceres, 4.367. Són xifres relativament baixes, però de la mateixa manera que passa amb els contagis els caps de setmana, el nombre de vacunes administrades també es redueix, perquè la gent acudeix menys als punts de vacunació