El fum del tabac pot transportar el coronavirus. Segons adverteix Serge Smadja, secretari general del servei d'emergències mèdiques de França SOS Médecins, "el que surt a través del fum del cigarro des de l'aparell respiraratori del pacient infectat amb Covid-19 és llançat a les vies respiratòries de la persona que hi ha al davant".

Cal recordar que el sistema respiratori és la part del cos que es veu més afectada pel coronavirus, motiu pel qual els especialistes adverteixen del perill de fumar, no només habitualment, sinó també mentre la pandèmia segueix propagant-se. A més, cal tenir en compte que el tabac baixa les defenses dels fumadors, de manera que aquests són més propensos a que el virus afecti greument l'organisme.

En aquest sentit, aquest dilluns l'organització Nofumadores.org va denunciar que els estancs romanguessin oberts durant l'estat d'alarma, ja que considera que el tabac no és un bé de primera necessitat i no es pot equiparar al menjar o els medicaments.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat