Milers de persones han participat aquest dissabte en una marxa antiracista a París malgrat la prohibició expressa de celebrar manifestacions pel risc de contagi de coronavirus.

Els assistents s'han concentrat davant de l'Ambaixada nord-americana a la plaça de la Concòrdia i més tard en els Camps de Mart, al costat de la Torre Eiffel amb pancartes amb consignes com "les vides dels negres importen" o demanant justícia per Adama Traoré, el fill d'immigrants de Mali de 24 anys mort sota custòdia policial fa quatre anys a París.

La Prefectura de París havia prohibit la manifestació i de fet l'Ambaixada nord-americana estava protegida per un potent dispositiu antidisturbis.

"L'Estat francès ha d'adonar-se que alguns policies són racistes", han apuntat diversos manifestants a la cadena de televisió francesa BFM  TV. "Estem farts i esperem que l'Estat assumeixi les seves responsabilitats en aquest tema", han afegit.

Durant la protesta els manifestants s'han fet ressò del ja emblemàtic gest del jugador de futbol americà Colin Kaepernick posant genoll en terra, en aquest cas davant de la Policia per exigir justícia per a George Floyd, el ciutadà americà negre mort durant una detenció el passat 25 de maig a Mineápolis i que ha provocat una ona de protestes a escala global.

Les protestes s'han reproduït en altres ciutats de França, com a Marsella, on el líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, ha recordat que els negres són sotmesos a molts més controls. "És un problema per tots els que estimen la República. No és nostra França", ha advertit.