El desconfinament de nens i nenes podria arribar ben aviat. A falta de determinar la data exacta, els científics apunten que hauria de ser el primer col·lectiu a sortir. Aquest matí, Pedro Duque, ministre de Ciència, i Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, han obert un torn de preguntes als més joves a través del programa La infancia pregunta.

Duque ha subratllat els aspectes més bàsics en el moment de posar-se la mascareta: "Hi ha dues parts, la de color ha de ser la de fora i ens hem d'assegurar que no surt aire per enlloc. És a dir, la banda blava queda fora perquè és el filtre que protegeix millor de les gotes grans". I també ha explicat que hi ha com una mena de filferro que ha d'anar a dalt: "Aquest filferret és per a les persones amb el nas gros com jo, ens permet donar forma a la mascareta i ajustar-la a la forma de la nostra cara".

En definitiva, el procés es pot resumir en cinc fases: rentar-se bé les mans abans i després d'utilitzar la màscara. Això pot ser amb aigua i sabó o un gel hidroalcohòlic. Després, tapar-se molt bé la boca i el nas, assegurant-se que la màscara queda enganxada i sense enredar les cordes. Un cop posada, no s'ha de tocar en cap cas.

En el moment de treure-la de forma definitiva, s'ha de fer pels costats, de la mateixa manera que es fa per posar-la. I evitar que la màscara toqui el coll, treure-la en perpendicular al nostre rostre. Si és d'un sol ús, s'ha de tirar a la brossa, però en un recipient que tingui tapa.

mascareta nens