The Open University intenta mirar la cara bona del coronavirus i assegura que aquest ha millorat les relacions de les parelles. Ara, comparteixen les tasques domèstiques i la cura dels fills i de forma més equitativa. Aquests són els resultats que s'han donat a través d'una enquesta on una quarta part ha assegurat percebre els efectes en el seu dia a dia. Gairebé el 50% dels homes i el 36% de les dones van admetre ajudar més a casa.

D'altra banda, també asseguren que les relacions a nivell d'amor pot ajudar a disminuir el seu romanticisme tot i que, a grans trets, es manté igual. Tal sols un de cada deu enquestats dels 1.319, va dir que la seva relació s'havia deteriorat entre març i principis d'agost, segons una mostra de la investigació de l'aplicació Paired de la universitat i les parelles.

D'altra banda, el 26% dels enquestats que van millorar les relacions admetien haver passat més temps junts, augmentar el nombre de converses, rebre més suport emocional i gestos reflexius.

Què son les relacions turbo?

D'altra banda, les investigacions també constaten un augment de les "relacions turbo", ja que el fet de tancar-se juntes havia provocat que les parelles acceleressin el seu compromís. L'informe de la The Open University Jacqui Gabb, professora de Sociologia i Intimitat, assegura que "el tancament del Regne Unit va permetre a molts pares passar més temps amb els seus fills".

Així doncs, es desprén més coparentalitat  que podria millorar les relacions de les dones,les principals cuidadores dels fills. A la vegada, també és posa una càrrega superior d'estrès a les dones. Per exemple, es treballa des de casa mentre es neteja la llar i es cuiden els menors.

Gabb assegura que els canvis i reptes de la Covid-19 fa que les persones "promoguin esforços per mantenir" les relacions en aquells casos que haguessin estat més curtes o fàcils de trencar. I conclou: “Fa anys que he estudiat les relacions de parella a llarg termini i no puc subratllar prou l’important que és simplement parlar, debatre sentiments i no posar problemes a la catifa i deixar-los enfonsar; és així com els petits problemes es converteixen en grans punts de discussió".