El Liceu, l'Auditori i el Palau de la Música han anunciat aquest dimecres que suspenen la seva activitat davant del brot de coronavirus a Catalunya. Aquestes decisions arran de les instruccions de la Generalitat en relació a les mesures de prevenció del virus i amb la finalitat de contribuir a la seva contenció.

El Liceu ha anunciat que aquesta suspensió de l'activitat afectarà a l'estrena de l'òpera Lohengrin amb Katharina Wagner. El director del teatre, Valentí Oviedo, ha dit, però, que estudiaran la possibilitat de fer les quatre últimes funcions en cas que la prohibició dels actes de més de 1.000 persones no s'allargui més de 15 dies i acollint-se a l'opció que els actes en espais tancats poden celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. El projecte col·laboratiu amb estudiants El monstre al laberint es posposa i es planteja la possibilitat de reubicar-lo en el calendari.

Per la seva part, el Palau de la Música ha posposat tots els concerts i conferències entre els dies 12 i 26 de març i ha decidit ajornar el concert de l’Escola Coral de l’Orfeó Català previst per al diumenge 29 de març. En un comunicat, s'ha explicat que en el cas dels concerts organitzats per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana s'està treballant per "trobar noves dates per als concerts ajornats o cancel·lar-los definitivament si això no és possible". S'informarà de les novetats relatives a cada esdeveniment individualment a l’apartat corresponent al web del Palau

L'Auditori ha anunciat que suspèn els concerts del 12 al 26 de març, ambdós dies inclosos. Així mateix, ha apuntat que els concerts previstos per aquest dimecres se celebraran amb normalitat. Es manté el concert 'Aris quartett / Dudok quartet / Esmé quartet' previst per aquest dijous a la Sala 2 Oriol Martorell, ja que compleix les indicacions de seguretat marcades per la Generalitat. El concert del Museu de la Música de Laura Martínez Boj i Belisana Ruiz del 22 de març també es manté.

L'Auditori assenyala que totes aquelles persones que havien comprat entrades per internet per a algun dels concerts suspesos rebran la devolució automàtica de l'import directament a la targeta de crèdit amb la qual van fer la compra. Mentre, qui les comprés a taquilles poden enviar un correu a contacte@auditori.cat. Les persones que tinguessin algun dels concerts afectats dins del seu abonament podran canviar-lo per qualsevol altre concert de la temporada a la qual estiguessin abonats sense cap cost.