L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha corregit aquest matí les dades de la conselleria de Salut, que ahir va informar que no hi havia hagut noves morts pel coronavirus al brot que té com a epicentre aquesta ciutat. Castells ha explicat en la roda de premsa d'aquest migdia que sí hi va haver noves víctimes i que van ser 11 els morts registrats, segons les dades de la Funerària Òdena.

D'aquestes noves víctimes, 4 es van produir a l'Hospital d'Igualada. La resta van morir en algun dispositiu sociosanitari o bé a les seves cases. 

"És una xifra molt elevada. No ens podem relaxar. Hem d'estar alertats però no alarmats. El nombre de defuncions no disminueix", ha advertit l'alcalde que s'ha mostrat preocupat davant de la possibilitat que la gent es relaxi en pensar que no hi ha víctimes.

Castells, que ha insistit que no té intenció de denunciar res sinó d'informar, ha explicat que havia parlat amb la consellera, Alba Vergés per contrastar les xifres. De fet, ja va explicar fa uns dies que les xifres amb què treballa l'Ajuntament basant-se en les dades que els proporciona la funerària són superiors a les de la consellera

Les dades que havia aportat ahir Salut representaven una frenada molt important en el nombre de víctimes a la Conca d'Òdena, després que les 48 hores anteriors s'havien registrat a Igualada 32 morts: 9 el dijous i 23 el dimecres.

Això no obstant, el que sí ha admès Castells és un descens en el nombre de persones que ingressen a l'Hospital.

D'altra banda, l'alcalde ha denunciat que els treballadors d'aquesta àrea porten 24 dies sense obtenir solució al greuge laboral que pateixen atès que, la situació de confinament en què es troben ha impedit els qui tenen feina fora d'aquesta àrea sortir a treballar, però no se'ls ha reconegut cap dret. "Exigim Govern de l'Estat posi solució a aquest problema tan greu", ha reclamat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat