Un dels dubtes que sorgeix aquest dies de confinament és què passarà amb l'arribada definitiva de la calor, un cop la primavera estigui ben entrada i s'obri pas a l'estiu. La grip comuna és estacional i desapareix amb l'arribada de la calor, però el dubte ara és què passarà amb el coronavirus. Segons un estudi realitzat a un centenar de ciutats xineses, l'augment de la temperatura redueix la transmissió del virus, tot i no l'anul·la del tot. 

Així, segons aquest estudi de dues universitat de Pequín, per cada grau que augmenta la temperatura es redueix un 3,8% la transmissió. Per aquest motiu, durant el mes de febrer el coronavirus es va estendre menys per les zones d'Àsia humides i càlides com Tailàndia que per les fresques i seques com Corea del Sud. Per aquest mateix motiu, tot i que també hi ha casos a l'Amèrica Llatina, la transmissió no ha estat tant ràpida, ja que a l'hemisferi sud és l'estiu.

Després d'aquest estudi, els investigadors asseguren que "la temperatura i l’alta humitat redueixen significativament la transmissió" del virus i asseguren que "l'arribada de l’estiu i la temporada de pluges a l’hemisferi nord pot reduir eficaçment la transmissió del COVID-19". Ara bé, també alerten que no s'anul·la completament la transmissió. 

Tenint en compte l'estudi en qüestió, si aquest dijous a Barcelona fa 13 graus de mitjana, fins que no en faci almenys 25, no s'haurà reduït la transmissió gairebé a la meitat (45%). Per tant, l'arribada de l'estiu reduirà significativament la pandèmia, però no podrà ser l'únic factor per eliminar-la.