El tantra és una mil·lenària tècnica de connexió física i espiritual, bé sigui amb un mateix o amb la parella. La paraula deriva del sànscrit, significa "xarxa" o "teixir energia". En la nostra societat està molt associat a l'esfera sexual, mitjançant la participació en relacions sexuals profundament meditatives, espontànies i íntimes. Un dels objectius que persegueix la seva pràctica és crear un vincle més profund amb la parella, endinsant-se en el coneixement físic conscient de l'altre.

Parella

Es tracta d'una pràctica espiritual, la qual cosa significa que cal aguditzar tant la ment com el cos. En primer lloc cal buscar un espai amb una temperatura còmoda, que convidi a la relaxació i que fomenti l'erotisme. Es poden utilitzar espelmes, aromes i alguna música relaxant. Algunes persones necessiten fer abans un exercici de meditació i respiració per aconseguir aquesta connexió. En aquests casos, és aconsellable dedicar uns minuts a respirar suaument amb l'abdomen mentre es fa atenció als pensaments que discorren per la ment. A continuació, es pot realitzar un exercici d'estirada corporal, a mesura que aclareix la ment de qualsevol pensament negatiu.

Es pot començar amb un massatge, bé a un mateix o a la parella, amb algun tipus d'oli o loció, passant per les zones erògenes però sense pretendre aconseguir un orgasme. Mentrestant, la parella s'ha de concentrar en el contacte visual, alhora que es respira profundament i a poc a poc fins que passin uns minuts. A continuació, és aconsellable començar a besar-se concentrant-se en cada sensació física que se senti en aquell moment. La relació sexual ha de fer-se a poc a poc, tocant-se de noves maneres i explorant el cos de l'altre. La idea és submergir-se completament en l'experiència, deixant que la tensió sexual vagi augmentant a poc a poc.

Hi ha algunes postures que afavoreixen la connexió. Per exemple, ajaguts cara a cara, amb el cor i l'estómac alineats. Un dels membres de la parella ha de tenir els seus braços embolicats al voltant de l'altre, amb la seva mà sobre el seu cor. Cal romandre així quiets per uns moments i després de començar a harmonitzar la respiració i deixar que l'energia flueixi lliurement. Quant a les postures, qualsevol posició pot ser una posició tàntrica, ja que el tantra es tracta de connexió i no de moviments específics.

Cos moll

Però existeixen algunes pràctiques estandarditzades. Una de les més comunes i que pot ser molt interessant per iniciar-se és la postura Yab-Yum. Un dels membres de la parella s'ha d'asseure amb les cames creuades, com en la postura del lotus de ioga, mentre que l'altre s'asseu en la part superior de les seves cuixes i creua els turmells darrere de l'esquena de l'altre. Al mateix temps que es produeix la penetració, s'ha de respirar de forma sincronitzada, lentament i profundament.

Una de les tècniques del sexe tàntric permet retardar l'ejaculació. Però és important saber que aquest no és l'objectiu al començament, sinó que es desenvolupa amb la seva pràctica. Els que comencen han sobretot de fixar la seva atenció és explorar els camins que porten a l'orgasme propi i de la parella i recrear-se en ells deixant-se portar per les sensacions físiques.

La importància del sexe
Diari de la revolta (79) La importància del sexe Jordi Galves