L'Hospital Clínic de Barcelona s'ha situat com el segon centre públic amb millor reputació de l'Estat espanyol i el Vall d'Hebron el cinquè, segons el Monitor de Reputació Sanitària (MRS). El primer lloc l'ocupa l'hospital La Paz de Madrid, i el tercer, el Gregorio Marañón, situat també a la capital espanyola. El Clínic destaca en sis serveis clínics, mentre que Vall d'Hebron ho fa en dos serveis. El rànquing s'ha fet a partir de tres valoracions: la feta per 2.540 professionals mèdics, la que han realitzat 3.686 infermers, gerents, directors, directius de farmacèutiques, associacions de pacients i periodistes; i la feta a través d'uns 3.000 indicadors objectius. Heus aquí els resultats del rànquing i en quins àmbits destaca la medicina catalana.

Els hospitals públics catalans destaquen

Així, d'acord amb aquesta valoració, dos hospitals públics catalans destaquen en el conjunt de l'Estat per la qualitat dels seus serveis. Més concretament, el Clínic és considerat el millor d'Espanya en diverses especialitats de la medicina i els serveis clínics que ofereixen. Aquests són: l'aparell digestiu, cirurgia, hematologia, nefrologia, obstetrícia, ginecologia i urologia. D'altra banda, el Vall d'Hebron destaca per sobre dels altres en matèria de neurologia i oncologia mèdica. D'altra banda, els que tenen millors equips de gestió segons els directius i gerents dels hospitals són el Clínic, que ocupa el tercer lloc, i La Paz, que es manté en el primer. El mateix passa pel que fa a la classificació dels que tenen millors equips de direcció infermera, segons gestores d'infermeria, i en la valoració de la comunicació, que els periodistes especialitzats situen el Clínic en quarta posició.

Teknon i Quirón, els millors privats de Catalunya

Tal com mostren els rànquings, la medicina catalana és millor valorada quan és pública, encara que Catalunya també compta amb prestigiosos hospitals privats. Pel que fa al rànquing dels millors hospitals privats, entre els catalans figuren el centre Teknon i Quirónsalud, tots dos situats a Barcelona, en cinquena i setena posició respectivament. En aquest cas, el rànquing dels privats l'encapçalen la Clínica Universitat de Navarra, Quirónsalud Madrid i l'hospital universitari HM Sanchinarro/Clara Campal.