En els últims anys s'han posat de manifest les greus conseqüències per a la salut del consum continuat de refrescos, els quals tenen una gran quantitat de sucre que supera la ingesta diària recomanada per les autoritats sanitàries. Però és cert que en la nostra cultura està molt estès el consum d'aquest tipus de begudes a casa o quan sortim a prendre alguna cosa en algun bar o restaurant. Aquestes són les cinc alternatives més sanes i que poden substituir perfectament als refrescos.

Aigua infusionada amb fruites

Existeixen gerres o ampolles d'aigua que inclouen un petit recipient al seu interior en el qual es poden introduir fruites com maduixes, llimones, taronges, llimes o plantes com la menta o la menta. Permeten aromatitzar l'aigua i donar-li sabor sense utilitzar sucre ni altres ingredients artificials. Una altra opció és posar fruita picada en una safata de glaçons, agregar aigua i congelar.

Te verd

Són ja molts els estudis que demostren que el te verd té múltiples beneficis per a la salut. Pot ajudar a activar el metabolisme i redueix el risc d'inflamació crònica de l'organisme. No té calories (excepte si es pren amb llet o sucre) i naturalment conté un alt contingut d'antioxidants. Es pot prendre calent o gelat, i si es vol una mica d'endolcidor, unes gotes de mel o estèvia poden valer.

Té verd

El te verd no té calories i ajuda a activar el metabolisme

Llimonada

Un got d'aigua freda amb rodanxes de llima o llimona pot ajudar a satisfer la dosi de cítrics refrescants que necessiten moltes persones. També pot aconseguir aigua mineral carbonatada aromatitzada amb aquestes fruites i una mica d'edulcorant. El resultat és una beguda que es pot assemblar molt als refrescos habituals però molt més saludable.

El vi negre

Beure vi negre s'ha associat amb alguns possibles beneficis per a la salut, com una millor salut del cor i un menor risc de certs tipus de càncer, segons els experts. També hi ha investigacions que han demostrat que un dels seus components, el resveratrol, un compost antioxidant del vi negre, té efecte protector davant malalties com l'Alzheimer i el càncer. Tanmateix, és important tenir en compte que aquests beneficis per a la salut estan associats únicament amb hàbits moderats de beguda.

Copa de vi negreAmb la deguda moderació, el vi negre és una alternativa vàlida als refrescos ensucrats

Kombutxa o te fermentat

La kombutxa, que és te fermentat, és una altra excel·lent manera de satisfer les ganes de beure begudes carbonates mentre reduïm la ingesta de sucre afegit. A més, ofereix molts beneficis potencials per a la salut, gràcies en part al procés de fermentació, que produeix bacteris beneficiosos per a l'intestí coneguts com a probiòtics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat