Comença la campanya de vacunació simultània de la grip i la dosi de reforç de la covid-19 a Catalunya, aquesta nova campanya de vacunació va dirigida a les persones majors de 60 anys i les que tinguis factors de risc. Tot plegat comença a les portes de la tardor, ja que s'espera una onada contagis de menor intensitat que les que s'han viscut anteriorment. La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha subratllat que l'increment de les infeccions serà més lleu aquest cop i es preveu un menor nombre de casos que en onades anteriors. 

Malgrat que s'espera que l'augment de contagis sigui lleu, Cabezas ha insistit en la necessitat de la vacunació. En declaracions als mitjans, la secretària ha demanat als grups cridats a vacunar-se a què demanin cita prèvia. Salut calcula que hi ha uns tres milions de persones per sobre de 60 anys a Catalunya, d'aquestes 440.000 tenen més de 80 anys. A més, ha remarcat la importància de la vacuna de la grip. "Portem temps amb una circulació anòmala de la grip i, per tant, no sabem com es comportarà ara", ha alertat. 

Respecte a la situació de la pandèmia actualment a Catalunya, Cabezas ha concretat que la situació a les UCI és "estable" amb 16 persones ingressades, mentre que a la planta s'ha detectat un increment de les hospitalitzacions amb covid-19. La secretària ha destacat que el gran índex de vacunació de Catalunya li dona avantatge a l'hora d'afrontar el virus. Malgrat tot, darrerament hi ha hagut un lleuger increment de casos. 

Nova subvariant d'òmicron a Catalunya

S'aprova una nova onada lleu i a les aigües residuals mostren la presència d'una nova subvariant d'òmicron, subvariant BQ.1, la qual és una variació de la BA.5 d'òmicron. El passat divendres, Cabezas ja va enviar un missatge tranquil·litzador afirmant que de moment no s'havia detectat cap cas clínic i va apuntar que malgrat semblar més transmissible, no era necessàriament més greu. "Hem anat aprenent que aquest virus freqüentment i poden aparèixer variants que escapin a la immunitat", va explicar. 

Tot plegat es dona en un augment de casos de covid arreu d'Europa. Països com França, Itàlia i, especialment, Alemanya han experimentat un augment de contagis darrerament. Catalunya no acaba de ser una excepció, ja fa dues setmanes consecutives que els hospitals catalans experimenten un augment de pacients amb covid

Per altra banda, el mateix divendres, Cabezas va confirmar que seguiria en el seu càrrec malgrat els canvis a les conselleries arran de la  sortida de Junts per Catalunya del Govern. Segons va detallar, el nou conseller de Salut, Manuel Balcells, li va demanar personalment si volia seguir en el càrrec, al que va respondre que sí.