Malgrat l'actual emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, el govern de Castella-la Manxa ha ampliat "fins al 75 %" l'aforament de les seves places de toros per a la celebració de festes taurines a la regió, segons recull la nova normativa publicada aquest dissabte al Diari Oficial de Castella la Manxa (DOCM), en les disposicions de la conselleria de Sanitat.

"Els espectacles taurins podran celebrar-se amb un aforament de fins al 75 % en espais oberts i conforme als protocols en vigència en cada cas. S'haurà de comptar amb butaca preassignada, i en cas justificat que no fos possible, establir les mesures pertinents per assegurar a tota hora el manteniment de la distància de seguretat interpersonal," recull textualment el DOCM, segons ha informat EFE.

TOROS EFEUn espectacle taurí / EFE

Més de 30 actes taurins el 2020

Aquesta nova regulació elimina l'anterior norma que establia un màxim de 500 espectadors sense importar l'aforament de la plaça, i que era la restricció que imperava en l'actualitat en aquesta comunitat.

Així i tot, Castella la Manxa ha estat la comunitat que més festes taurines ha celebrat durant tot el 2020, superant de llarg la trentena, i aquest 2021 ja porta acollits un total de cinc: dos en Ossa de Montiel (Albacete), un en Herència (Ciudad Real), un altre en Consogra (Toledo) i un altre més a Esquivias (Toledo).

Aquesta ampliació de l'aforament a les places de toros manxegues arriba una setmana després que Sanitat ratifiqués l'exigència de mantenir el metre i mig de distància interpersonal com a requisit indispensable per poder celebrar qualsevol espectacle cultural a escala nacional, i gairebé alhora que la Junta d'Extremadura hagi autoritzat el festeig de dissabte vinent, 17 d'abril, a Mèrida, al 50%.

Des de l'inici de la pandèmia, a Castella la Manxa s'han contagiat un total de 178.092 persones de coronavirus, segons l'últim balanç publicat pel ministeri de Sanitat aquest divendres. A més, han perdut la vida per aquesta malaltia un total de 5.778 manxecs. Actualment, la incidència acumulada en aquesta regió és de 142,58 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies. En l'última setmana s'han contagiat de Covid 1.350 ciutadans d'aquest territori i 17 han perdut la vida. El nivell d'ocupació de les UCI per pacients Covid ronda el 15% i als hospitals el 7%.

 

Imatge principal: Un treballador sanitari realitza una prova PCR a una dona / EFE