El cardenal de València, Antonio Cañizares, ha fet servir una notícia falsa per carregar contra la ciència. En la seva homilia de la missa del Corpus Christi d'ahir diumenge, Cañizares va assegurar que "el dimoni existeix en plena pandèmia". I ho va argumentar de la següent manera: "El dimoni està intentant dur a terme investigacions per a vacunes i curacions. Ens hem trobat amb la notícia que una de les vacunes que es fabrica és a base de cèl·lules de fetus avortats. Així de clar. Això és inhumà, és cruel, i davant d'això no podem lloar-ho ni beneir-ho, tot al contrari".

Aquest discurs es va sentir davant d'una catedral plena fins el que està actualment permès per l'estat d'alarma, a la meitat, i la porta plena de feligresos que el van seguir des de fora. Les seves explicacions basades en notícies totalment falses van anar més enllà: "Podem lluitar contra aquestes maneres d'actuar, a favor de l'home, no contra l'home. I això és anar contra l'home, és menysprear l'home mateix, primer se'l mata amb l'avortament i després se'l manipula".

I conclou que les vacunes són el gran problema: "Mira que bé! Ja tenim una vacuna! Doncs no senyor, tenim una desgràcia més obra del dimoni. Això és el que vol el dimoni", sentencia Cañizares. Amb aquesta frase va tancar el seu primer discurs de vint minuts seguits. Tot seguit, es va fer un silenci i va començar a recitar el Credo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat