L'oncòleg i fins ara director mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) de Nova York, Josep Balsega, deixa el càrrec, tal i com apunta El País. El diari nord-americà New York Times publicava a principis d'aquesta setmana que Baselga no va divulgar milions de dòlars en pagaments de farmacèutiques els últims anys ometent aquests llaços financers en dotzenes d'articles d'investigació.

La web ProPublica, una ONG dedicada al periodisme d'investigació, va ser qui va donar a conèixer la notícia de la dimissió de Baselga com a director de l'hospital MSK. Baselga va ometre els pagaments que va rebre de companyies relacionades amb la investigació del càncer en els seus articles publicats en la revista del grup, Cancer Discovery. Al mateix temps era un dels dos editors en cap de la revista.

El conseller delegat del centre hospitalari MSK, Craig Thompson, assegura que el cas de l'oncòleg català "és una qüestió molt seria". Es tracta, afegeixen, de garantir la "qualitat, seguretat i excel·lència" de la tasca d'investigació que du a terme el centre mèdic de Nova York i el tractament dels seus pacients. Thompson explica que li va demanar a Baselga que revisi tots els seus treballs i corregeixi els estudis de manera que aquests s'ajustin a les normes.

Baselga es va comprometre a corregir en 17 articles els seus informes de conflicte d'interessos, inclosos The New England Journal of Medicine, The Lancet i la publicació que edita, Cancer Discovery.

"Vaig passar la meva carrera cuidant pacients amb càncer i portant noves teràpies a la clínica amb l'objectiu d'estendre i salvar vides", va dir Baselga, que va comentar que "encara que he estat inconsistent amb les revelacions i reconec aquest fet, això està molt lluny de comprometre les meves responsabilitats com a metge, científic i líder clínic".