Espanya es va tenyint de vermell fosc. El mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties assenyala en aquest color els territoris de la Unió Europea que es troben en situació de màxim risc, és a dir, que tenen una incidència acumulada a 14 dies superior als 500 casos per cada 100.000 habitants. Balears i País Valencià estan, des d'avui, en aquesta situació.

 Mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties de la setmana del 22 de juliol

Mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties de la setmana del 22 de juliol 

De fet, des de la darrera actualització del mapa, fa dues setmanes, diversos territoris de l'estat espanyol han passat a situació de risc màxim. Des d'avui Balears, País Valencià, Astúries i Cantàbria també es troben en aquesta situació. CatalunyaCastella i Lleó i Navarra ja estaven classificades com a zones de risc molt alt des de fa 15 dies.

50% dels europeus completament vacunats 

L'estat espanyol, però, no és l'única zona on les dades empitjoren. Gairebé la totalitat de França, tot Luxemburg i algunes regions d'Itàlia han passat de ser zones de risc baix a ser considerades de risc mitjà. Irlanda i parts de Grècia han passat a risc alt i la major part dels Països Baixos es troben en situació de risc molt alt.

Mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties de la setmana del 15 de juliol

Mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties de la setmana del 15 de juliol

Per contra, la Unió Europea té el 53% de la seva població adulta completament vacunada. La primera dosi l'han rebut el 67,4% dels adults europeus. En total, a la UE s'han repartit 437.842.446 de dosis, amb un total de 167.310.628 persones adultes vacunades amb la pauta completa. Els països amb un nombre menor de dosis completes administrades són Bulgària (16,5%), Romania (30,1%) i Finlàndia (34,6%), segons recull l'ACN.

Catalunya comença a estabilitzar els contagis

Fa dies que els indicadors epidemiològics s'estabilitzen, malgrat això, la situació als hospitals és crítica. Catalunya arriba a gairebé 2.000 ingressats per covid-19. El nombre de persones a les UCI també ha augmentat fins a les 440, 36 més que ahir.  Segons dades de Salut, el 31% dels ingressats a planta són menors de 40 anys, quan en altres onades només ocupaven el 10% dels llits.

En aquest context, el TSJC ha autoritzat el toc de queda fins al 30 de juliol en 165 municipis de Catalunya. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa per informar sobre la situació de la pandèmia, ha anunciat que la intenció de l'executiu català és que les restriccions s'allarguin tot l'estiu.

 

Imatge principal, mapa del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties de la setmana del 22 de juliol