Milers de persones han sortit aquest dissabte a passejar pel centre de Madrid i veure l'encesa de llums de Nadal. La idea de gaudir de les compres en els principals carrers de la capital espanyola i veure l'enllumenat nadalenc ha provocat algunes aglomeracions.

Així ho han denunciat diversos usuaris a Twitter, que han compartit amb estupor les imatges de carrers i botigues plens a vessar en plena segona onada de Covid-19. El carrer Preciados, que condueix a la Puerta del Sol, ha estat un dels carrers comercials més concorreguts.

A la mateixa Puerta del Sol també s'hi han concentrat milers de persones que passejaven entre botiga i botiga, o simplement contemplant el nou enllumenat, així com a la Gran Via.

La situació de la pandèmia a Madrid

El mateix dia que l'alcalde José Luis Martínez-Almeida han inaugurat l'enllumenat de Nadal, la Comunitat de Madrid ha notificat 1.523 casos nous de coronavirus. D'aquests, 657 corresponen a les últimes 24 hores i la resta a dies anteriors. A més, s'han sumat 31 defuncions per Covid-19 més en hospitals, segons l'informe d'aquest dissabte. 

EuropaPress - alcalde madrid jose luis martinez almeida llums nadal

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha inaugurat les llums de Nadal, fet que ha provocat aglomeracions. / EP

Això suposa un augment respecte ahir, quan la Conselleria de Sanitat madrilenya va notificar 1.513 casos nous, 602 dels quals en les últimes 24 hores, i 21 morts més en hospitals per Covid-19.