Després de l'adeu de les mascaretes a exteriors, ara arriba l'adeu de les mascaretes als patis de les escoles. Això serà a partir de dijous. Fins ara, des que va començar el curs, els alumnes més grans de 6 anys només es podien treure la mascareta amb el seu grup bombolla i al pati. Ara, el Departament d'Educació vol que els alumnes no l'hagin de portar a l'aire lliure, encara que es barregin els grups. 

 

Segons destaca el portal 324 i s'ha confirmat la roda de premsa del Consell Executiu, la decisió s'hauria pres coincidint amb l'eliminació de la mascareta a l'exterior a partir de dijous, que aprova el Consell de Ministres aquest dimarts. Un pas més seria eliminar també les mascaretes a les aules, sempre que les condicions sanitàries siguin idònies per fer-ho. El mateix portal destaca que la Societat Catalana de Pediatria també demana que es posi fi als grups bombolla. 

La notícia arriba tot just després que aquest dilluns ja s'hagin deixat de fer cribratges als companys d'un alumne positiu. Està previst també que desapareguin les quarantenes escolars, amb independència dels positius que hi hagi a l'aula. Cal recordar que ara s'ha de quedar a casa tota la classe durant set dies si hi ha 5 positius o més o si els contagiats superen el 20% de la classe.

Quan s'han de portar mascaretes a l'exterior

La mascareta en exteriors només serà obligatòria en esdeveniments multitudinaris i una recomanació en "aglomeracions". Així ho han acordat el Ministeri de Sanitat i les comunitats, que s'han reunit aquest dilluns per determinar les condicions amb les quals, finalment, s'aprovarà l'adeu a les mascaretes en exteriors. En aquest sentit, doncs, les mascaretes seran obligatòries en esdeveniments multitudinaris si les persones estan dretes i no es pot mantenir la distància d'un metre i mig si els assistents estan asseguts. En aglomeracions urbanes o grans concentracions de gent, per exemple, en zones comercials, passarà a ser una recomanació. A més, l'aforament en esdeveniments esportius serà del 75% a l'interior i del 85% a l'exterior. 

Les mesures seran aprovades finament aquest dimarts al Consell de Ministres, seran publicades el dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i entraran en vigor dijous. Així doncs, l'adeu a la mascareta en exteriors es convertirà en una realitat per segona vegada, després que el 23 de desembre el govern espanyol aprovés que la mascareta tornés a ser obligatòria en plena pujada de la sisena onada de la covid a Espanya

Per què tothom al meu voltant és positiu i jo no?

Tothom al teu voltant té covid. Però tu ho vas esquivant. Van caient els del teu voltant, familiars, amics... i tu esquives les "bales" del virus. Hi ha diferents causes que podrien explicar aquesta 'protecció' davant del coronavirus d'una part de la població, tot i que els científics no en tenen encara totes les certeses. Ara bé, descobrir què ho fa que alguns tinguin aquesta capacitat podria ajudar a dissenyar noves estratègies genètiques. 

Segons destaca un article de Catalunya Ràdio, algunes explicacions podrien recaure sobre causes genètiques, immunitat innata, immunitat creuada per l'exposició a altres coronavirus o bé causes ambientals.

Imatge principal: Una nena amb una mascareta posada / Unsplash