Aquest dimarts, les autoritats alemanyes han decretat el confinament de districte de Gütersloh, on hi ha l'escorxador de Tönnies, que ja ha provocat que 1.500 persones hagin agafat el coronavirus en els darrers quatre dies. El tancament, que afecta una població de prop de 360.000 persones, durarà com a mínim fins el 30 de juny. Les noves restriccions les ha anunciades Armin Laschet, president del lander de Renània, que va assegurar que el focus de la infecció es troba en aquesta empresa càrnica i tan sols 24 del total dels positius són de persones externes a la companyia.

Tal com ha subratllat el president Laschet es tornen a tancar bars, museus, cinemes, sales d'esports i piscines i queden prohibides les barbacoes i els pícnics: "Es tracta d'una mesura de precaució limitada, l'aixecarem quan en tinguem la seguretat absoluta". Laschet és el principal candidat successor de la cancellera Angela Merkel. Ara mateix, un brot d'aquesta magnitud podria perjudicar les seves aspiracions.

La situació d'aquest escorxador ha generat un gran malestar entre la població, ja que els qualifiquen d'irresponsables i "d'estar robant els drets a la ciutadania". Una seixantena de persones lligades a entitats ecologistes ja es van manifestar dissabte abans de saber la decisió del govern regional alemany. Per la seva banda, l'empresa Tönnies tan sols es va pronunciar el 16 de juny assegurant que havien reduït el personal present a l'escorxador i complien tots els protocols.

Amb aquest brot, Alemanya ja suma més de 190.000 positius i 8.883 morts per la Covid-19. El land de Renània és el segon que pateix més la pandèmia, tan sols superat per Baviera.