Dissabte es va superar la xifra dels 3 milions de morts per coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Un fet descrit com "esgarrifós" pel director de l'organització benèfica d'investigació biomèdica Wellcome Trust, Jeremy Farrar, que explicava al The Guardian que segurament el nombre real de morts era molt més elevat. "És preocupant que la pandèmia continuï creixent a un ritme alarmant" i afegia que "centenars de milers moren cada mes". 

Segons el panell de control de la Universitat Johns Hopkins, hi ha hagut més de 141 milions de casos de coronavirus des que va començar la pandèmia. Aquest dilluns, els morts ja superen els 3,01 milions. Els EUA continuen sent el país més afectat amb 31,7 milions de casos i més de 567.000 morts. Índia amb 15,1 milions de contagis i 179.000 morts ja han superat el Brasil, amb 13,9 milions de casos de coronavirus registrats i 373.000 morts.

"Només quan tinguem eines per detectar, tractar i prevenir el coronavirus a tot arreu podrem detenir aquesta pandèmia i la pèrdua de vides", exposava Farrar. De fet, va constatar que els països rics tenen la clau per resoldre la pandèmia. 

"El Regne Unit i els EUA i altres nacions riques estan en una posició amb la qual poden i han d'establir un calendari immediatament per compartir les dosis de vacunes amb la resta del món, juntament amb els seus llançaments nacionals. No hi pot haver més endarreriments", va insistir i va recollir el diari britànic.

La situació al Regne Unit

Després d'uns mesos de confinament dur, la campanya de vacunació dels últims quatre mesos han ajudat a avançar i reduir el nombre de morts i hospitalització. Així ho explicava el professor de medicina de la Universitat d'Oxford John Bell, que en un article a la BBC, al mes de novembre, detallava que el país tindria una primavera normal aquest any. Tot i els reptes que encara hi ha sobre la taula i que ell mateix subratllava respecte a la vacunació al món. "Això vol dir que l'aparició d'algunes variants continuarà a tot arreu i qualsevol d'elles podria resultar més patògena o més infecciosa", recull el The Guardian

A més, el rotatiu detalla que alguns informes han suggerit que s'estan preparant plans per començar a vacunar als menors de 18 anys, a l'espera primer però d'haver-se completat els assajos als EUA. Segons els experts consultats per diari, això ajudaria a frenar la propagació del virus i construir una immunitat de grup al país. 

 

 

Imatge principal: un membre del personal sanitari realitza tests de detecció del coronavirus / Efe