El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha explicat que els policies i guàrdies civils desplaçats a Catalunya no en marxaran com a mínim fins al proper 21 de desembre, dia de les eleccions. Així, ha descartat posar data a la seva tornada: continuaran a Catalunya “mentre sigui necessari”, ha deixat clar.

En declaracions a Onda Cero, Zoido també ha defensat la forma amb què s’està aplicant l’article 155 a Catalunya, que considera que és amb “extrema delicadesa”. En aquest sentit, creu que “la normalitat s’està fent propietària dels carrers” i que el 155 “ha produït molts bons efectes”, com les ofertes dels hotels per acollir els agents de la policia estatal i la Guàrdia Civil. Així, ha defensat que la policia continuï a Catalunya “mentre sigui necessari salvaguardar els drets de tots els catalans, pensin el que pensin".

El ministre de l’Interior també ha volgut deixar clar que la reubicació dels agents desplaçats —que ja no es troben al conegut com a vaixell de Piolín— no vol dir que siguin part d’un “replegament” de la policia.

Declaracions de Marta Rovira

Sobre les paraules de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que va dir que el govern espanyol va amenaçar amb “morts al carrer” si s'impulsava la República, Zoido les ha considerades una “fugida endavant sense sentit”.

“Tothom sap que ni això s’ha pogut fer, ni s’ha pogut plantejar, ni ha passat”, ha dit Zoido, que ha afirmat que els independentistes “estan mentint, estan utilitzant imatges falses, han utilitzat nens i ja no saben què inventar ni argumentar”.

“A mi em sembla que ha estat una actuació molt desafortunada”, ha afirmat, per sentenciar que “em sembla una mesquinesa utilitzar una expressió d’aquest tipus quan encara ni tan sols ha començat la campanya electoral”.